Scroll Top

Самостална изложба “Метармофоза аутопортрета” студента Александра Станојевића

Bosa i Aleksandar potvaranje

ФИЗИЧКИ И УНУТРАШЊИ ПОРТРЕТ СА СВИМ ИЗАЗОВНИМ ЕМОЦИЈАМА

Александар Станојевић, студент четврте године на Департману ликовних уметности приредио је самосталну изложбу слика и цртежа под називом “Метармофоза аутопортрета” у Студентском културном центру Београда.

Млади уметник бавећи се истраживањем сопствене личности, а трагајући за уметничким идентитетом у последњој серији радова кроз Метаморфозу аутопортрета приказује како физички тако и унутрашњи портрет са свим изазовним емоцијама.

Изложбу је свечано отворила проф. Босиљка Зиројевић Лечић у чијој класи је и млади Александар своје аутопортете почео да ради од прве године студија. Проф. Зиројевић Лечић је тим поводом истакла да нас сам назив изложбе наводи на размишљање.
– Аутор је кренуо од аутопортрета, а његов рад се развио на посматрање света око себе и људима који га окружују. Изузетно ми је драго да ми овде видимо младог уметника који размишља о стварности којој смо констатно окружени, масовним медијима и ликовима који нас свакодневно затрпавају лошим информацијма – истакла је проф. Зиројевић Лечић и додала да јој је веома важно што је изложба приређења у СКЦ Београда која има традицију представљање младих уметника који су на почетку каријере и којима је изузетно потребна подршка.

Александар је као стипендиста боравио на салзбуршкој Академији на одсеку сликарство (фигурација) у класи Ирине Накхове. Учествовао је на студентском бијеналу малог цртежа у Београду и излаже самостално, а такође и учествује на групним изложбама.

Аутор фотографија: Дејан Крстић, студент Академије уметности у Новом Саду.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.