Самостална изложба „Метармофоза аутопортрета“ студента Александра Станојевића

ФИЗИЧКИ И УНУТРАШЊИ ПОРТРЕТ СА СВИМ ИЗАЗОВНИМ ЕМОЦИЈАМА

Александар Станојевић, студент четврте године на Департману ликовних уметности приредио је самосталну изложбу слика и цртежа под називом „Метармофоза аутопортрета“ у Студентском културном центру Београда.

Млади уметник бавећи се истраживањем сопствене личности, а трагајући за уметничким идентитетом у последњој серији радова кроз Метаморфозу аутопортрета приказује како физички тако и унутрашњи портрет са свим изазовним емоцијама.

Изложбу је свечано отворила проф. Босиљка Зиројевић Лечић у чијој класи је и млади Александар своје аутопортете почео да ради од прве године студија. Проф. Зиројевић Лечић је тим поводом истакла да нас сам назив изложбе наводи на размишљање.
– Аутор је кренуо од аутопортрета, а његов рад се развио на посматрање света око себе и људима који га окружују. Изузетно ми је драго да ми овде видимо младог уметника који размишља о стварности којој смо констатно окружени, масовним медијима и ликовима који нас свакодневно затрпавају лошим информацијма – истакла је проф. Зиројевић Лечић и додала да јој је веома важно што је изложба приређења у СКЦ Београда која има традицију представљање младих уметника који су на почетку каријере и којима је изузетно потребна подршка.

Александар је као стипендиста боравио на салзбуршкој Академији на одсеку сликарство (фигурација) у класи Ирине Накхове. Учествовао је на студентском бијеналу малог цртежа у Београду и излаже самостално, а такође и учествује на групним изложбама.

Аутор фотографија: Дејан Крстић, студент Академије уметности у Новом Саду.

Сличне вести