Scroll Top

Одржана свечана додела награда Фондације „Мали принц“ најуспешнијим студентима у 2019/2020. години

}}

Одржана свечана додела награда Фондације „Мали принц“

У петак 11. децембра 2020. године у Деканату Академије уметности у Новом Саду одржана је свечана додела награда Фондације „Мали принц“ најуспешнијим студентима са Департмана ликовних, драмских и музичке уметности.

Испред Фондације „Мали принц“ награде је уручила директорка Фондације, госпођа Ксенија Блажић заједно са деканом Академије уметности, професором Синишом Боканом.

Лауреати награде у школској 2019/2020. години су Иван Вања Алач, студент на студијском програму Мултимедијална режија, Јован Ранковић, студент на студијском програму Ликовне уметности, модул Вајарство и Ања Малков, студенткиња на студијском програму Извођачке уметности, модул Флаута. Због епидемиолошке ситуације, додела је одржана и делимично онлајн, при чему нам се из Швајцарске обратила госпођа Александра Веђеци Бошков, оснивач Фондације, и Ања Малков, тренутно на студијама у Аустрији.
У светлу новонасталих околности, госпођа Веђеци Бошков је заједно са супругом Антониом Веђеци, такође оснивачем Фондације, честитала лауреатима на овогодишњој награди следећим речима:

„Без обзира на такву стварност, честитам награђенима. Нека ово признање буде мала утеха у сивим временима, али и подстрек за рад и нове идеје. Велики творац „Малог принца“ волео је да лети. И да пише о томе. Да посматра свет свог јунака. Са једног ноћног лета није се вратио и сматра се да се придружио својој визији. Свако од нас, уверена сам, има своје летове и своје светове. Док можемо, враћаћемо се са таквих путовања да бисмо уживали у музици, театру и сликама.Без тога, ни ноћни лет не би имао смисла. Честитамо вам и ја и мој супруг Антонио на овогодишњој награди и желимо вам боље дане. Нека награда буде и нада да ће тако и бити.“

Фондацију „Мали принц“ основали су пре 17 година Александра Веђеци Бошков и Антонио Веђеци. Циљ Фондације је да подстиче врхунско стваралаштво младих уметника на прагу својих професионалних каријера. Сваке године награду Фондације у износу од 1.500 евра, плакету која је рад професорке Мирјане Благојев и диплому, рад професора Владана Јолера, добије по један студент са сва три департмана за остварене врхунске уметничке резултате у последњој години школовања на Академији уметности.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.