Scroll Top

Презентације о искуствима студирања у Јапану

Univerzitet u Tsukuba
}}

Презентације о искуствима студирања у Јапану
Среда, 26. септембра у 13.00
Мултимедијална сала
Први спрат
Ректорат

Универзитет у Новом Саду има дугогодишњу, успешну сарадњу са Амбасадом Јапана у Србији, чије су постојеће активности претежно фокусиране на стипендије за студирање у Јапану, подршку студентима нашег универзитета да савладају јапански језик, као и на промоцију јапанске културе.

Канцеларија за међународну сарадњу УНС-а организује две презентације за студенте  и  особље о искуствима студирања у Јапану. Презентације ће се одржати у мултимедијалној сали на првом спрату у централној згради Ректората, у среду, 26. септембра у 13 часова.

Прву презентацију ће одржати Марко Медојевић, који је завршио Факултет спорта и физичког васпитања у Новом Саду и добио МЕXТ стипендију за истраживање на Универзитету у Тсукуби, где сада ради као истраживач и сарадник у настави. Наслов презентације је: Докторске студије у Јапану.

Другу презентацију ће одржати  Hanna Chouchane, истраживач и сарадник у настави на Универзитету Тсукуби под насловом: Интеркултурална адаптација студената у погледу на студирање, живот и рад у иностранству.

Теме презентација се тичу  честих и  важних питања са којима се студенти сусрећу на докториским студијама на  универзитету у Тсукуби, као и процеса адаптације у новој култури и заједници.

Теме су значајне и за особље Универзитета у Новом Саду које ради са страним студентима у циљу унапређења услуга подршке као и привлачења већег броја страних студената.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.