Презентације о искуствима студирања у Јапану

Univerzitet u Tsukuba
}}

Презентације о искуствима студирања у Јапану
Среда, 26. септембра у 13.00
Мултимедијална сала
Први спрат
Ректорат

Универзитет у Новом Саду има дугогодишњу, успешну сарадњу са Амбасадом Јапана у Србији, чије су постојеће активности претежно фокусиране на стипендије за студирање у Јапану, подршку студентима нашег универзитета да савладају јапански језик, као и на промоцију јапанске културе.

Канцеларија за међународну сарадњу УНС-а организује две презентације за студенте  и  особље о искуствима студирања у Јапану. Презентације ће се одржати у мултимедијалној сали на првом спрату у централној згради Ректората, у среду, 26. септембра у 13 часова.

Прву презентацију ће одржати Марко Медојевић, који је завршио Факултет спорта и физичког васпитања у Новом Саду и добио МЕXТ стипендију за истраживање на Универзитету у Тсукуби, где сада ради као истраживач и сарадник у настави. Наслов презентације је: Докторске студије у Јапану.

Другу презентацију ће одржати  Hanna Chouchane, истраживач и сарадник у настави на Универзитету Тсукуби под насловом: Интеркултурална адаптација студената у погледу на студирање, живот и рад у иностранству.

Теме презентација се тичу  честих и  важних питања са којима се студенти сусрећу на докториским студијама на  универзитету у Тсукуби, као и процеса адаптације у новој култури и заједници.

Теме су значајне и за особље Универзитета у Новом Саду које ради са страним студентима у циљу унапређења услуга подршке као и привлачења већег броја страних студената.

Сличне вести