Scroll Top

A-фест: Mајсторски курс – Петар Јанковић (гитара)

Petar jankovic gitara
}}

A-фест: Mајсторски курс – Петар Јанковић (гитара)
20. и 21. децембар 2022.
Петроварадинска тврђава

Интензивни мајсторски курс гитаре одржаће се у оквиру А – фест фестивала Департмана музичке уметности у организацији Академије уметности у Новом Саду од 20. до 21. децембра 2022. Мајсторски курс одржаће Петар Јанковић који на Академију долази са Jacobs School of music, Indiana University (САД).

Пријаве су отворене до четвртка 15. децембра 2022. год. на имејл: akademijaumetnostinovisad@gmail.com

ПРИЈАВУ ЗА ИНТЕНЗИВНИ МАЈСТОРСКИ КУРС ГИТАРЕ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ

НАПОМЕНА: У оквиру курса проф. Петар Јанковић ће одржати и предавање под називом: „JACOBS SCHOOL OF MUSIC INDIANA UNIVERSITY – МОГУЋНОСТИ СТУДИРАЊА ЗА СТРАНЕ СТУДЕНТЕ“.

Проф. Петар Јанковић је започео каријеру 1985. године. Одржао је бројне концерте и мајсторске радионице у САД-у и Европи. Дипломирао је на Факултету музичке уметности у Београду, а магистрирао на Jacobs School of music, Indiana University (САД), где је у класи маестра Ернеста Битетија добио престижну Артист диплому. Освојио је бројне престижне међународне награде и данас има преко 30 концерата у сезони. Јанковић је развио програм за гитару на Френклин колеџу у Индијани 1997. и предавао је на Универзитету у Индијанаполису од 1999. до 2006. године. Објавио је дискове Романтико, затим Богдановић, Brouwer, Dyens и Leyenda. Тренутно је професор и координатор у Џејкобс школи за музику Универзитета Индијана у Блумингтону (САД).

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.