Scroll Top

Изложба фотографија “Слатке лажи”

saj mia cuk
}}

Изложба фотографија “Слатке лажи”
Петак, 08. март 2019. у 19.00
Галерији Хол
Косовска 33
Академија уметности

Изложба фотографија “Слатке лажи” студената треће и четврте године фотографије свечано ће бити отворена у петак, 08. марта 2019. у Галерији Хол у објекту Академије уметности који се налази у улици Косовска 33 са почетком у 19 часова.

На изложби сви заинтересовани ће имати прилику да погледају радове студената: Сандре Јаковљевић, Уне Томашевић, Ивана Вукнића, Иване Чавић, Давида Попова и Огњена Тадића.

О изложби
Изложба представља пресек студентске продукције у оквиру предмета Проширени простор фотографије (ППФ) током школске 2018/19. године. ППФ скраћеницу на Катедри за фотографију неформално користи како би се означио изборни предмет који се одржава на трећој и четвртој години, а чији је циљ да се фотографија изнесе у некакав простор, не нужно галеријски, и не нужно физички.
Ако прихватимо претпоставку да сама фотографија заузима одређени простор, те да она такође пружа увид у још један (други) простор, можемо се лако запитати чему онда овакав хибридни спој? Он је првенствено потребан како би се преиспитале границе и дефиниције фотографског медија и образовања данас, у 21. веку, у Србији, на Академији уметности. Тек у оваквој позитивно анархичној атмосфери допуштамо себи да заиста сумњамо, преиспитујемо и нагађамо, срчано се заузимамо, водимо дуге дискусије само да би их једном речју одбацили, дозвољавамо себи да “волимо” или да нам се “само свиђа”, да будемо документарни, концептуални или једноставно фотографи, да обришемо категорије које расчлањују нашу праксу и препустимо се опсенама пројекције и заводљивости материјалних предмета.

Студенти ППФ-а изложиће делиће својих досадашњих истраживања у пољу “фотографског”, извешче замахе и гестове који овај медиј проницљиво компликују али и пријатно изненађују, трагајући не за окамењеним појмом “фотографске истине” већ за слатким лажима које се крију иза експеримента.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.