Scroll Top

МУЗИКА ЗА МИР

70

СРДАЧНО ВАС ПОЗИВАМО НА

КОНЦЕРТ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА

 

„МУЗИКА ЗА МИР“

 

Наступају:

МАРИЈА НЕМЦОВА – клавир

ВИТАЛИЈ ВАТУЉА – саксофон

(Русија)

АЛЕКСЕЈ КИСЕЉОВ – виолончело

(Белорусија)

 

Програм:

Ј. С. Бах, Ј. Брамс, Ф. Пуланк…

 

Четвртак, 26. фебруар 2015. године у 19:30

Мултимедијални центар Академије уметности

Ђуре Јакшића 7

 

Улаз је слободан.

 

______

Пројекат „МУЗИКА ЗА МИР“ основали су Марија Немцова и Виталиј Ватуља. Циљ пројекта је реализација концерата и мајсторских радионица на подручјима који су разрушени после природних или хуманитарних катастрофа. Пројекат постоји од 2010. године.

Од 2011. до 2013. године у оквиру пројекта успостављена је сарадња са Руским домом у Београду. Такође, пројекат је већ гостовао у неколико градова у Србији. У току три сезоне рада реализовано је више од 50 концерата у 10 земаља, које је посетило више од 5000 људи. За то време било је шест победника – младих музичара из Грузије, Јерменије, Нагорног Карабаха и Србије, који су имали могућност да бораве у Москви и да наступе на најпрестижнијим сценама руске престонице.

Од новембра 2014. до маја 2015. одржава се наредна, трећа сезона пројекта, која је посвећена 70-годишњици Победе над нацизмом. Планира се организација серије манифестација, изузев на територији Руске Федерације, у неколико земаља и региона, међу којима је и Република Србија.

Турнеја по Србији траје од 25. до 27. фебруара 2015.

 

Учесници пројекта су већ посетили Чеченију, Ингушетију, Северну Осетију, Јужну Осетију, Грузију, Јерменију, Израел, Тунис и друге државе. Манифестације пројекта „МУЗИКА ЗА МИР“ уврштене су у UNESCO-ву листу активности.

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.