Scroll Top

ПОЗИВНИЦА ЗА КОНЦЕРТ: НОТЕ ПРИЈАТЕЉСТВА Италија-Србија

37

У оквиру Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Италије

Конзерваторијум „Ђузепе Тартини“ у Трсту, Факултет музичке уметности у Београду и
Академија уметности у Новом Саду

позивају вас на:

К О Н Ц Е Р Т

НОТЕ ПРИЈАТЕЉСТВА

НАЦИОНАЛНИ СИМФОНИЈСКИ ОРКЕСТАР СТУДЕНАТА
ИТАЛИЈАНСКИХ КОНЗЕРВАТОРИЈУМА

Диригент:
Ђузепе Грациоли (Италија)

Солиста:
Ирена Јосифоска, виолончело (Србија)

Програм:
О. Респиги, Е. Елгар, Н. Рота

Понедељак, 26. октобар 2015. у 20.00 часова
БЕОГРАД, Задужбина Илије М. Коларца

Среда, 28. октобар 2015. у 20.00 часова
НОВИ САД, Синагога

Улаз на концерте је слободан.

Суорганизатори: Fondazione Teatro Lirico G. verdi (Trst), Задужбина Илије М. Коларца (Београд), Музичка омладина Новог Сада

—-

Национални симфонијски оркестар италијанских конзерваторијума основан је 2008. године
с циљем да се одговори на потребе развоја и промоције уметничког и музичког високог образовања. Реч је о веома значајном уметничком и културном пројекту сарадње између италијанских конзерваторијума у ком учествују најталентованији студенти који се школују у италијанском систему образовања и који за ове младе људе представља јединствену прилику за усавршавање као и професионално и животно искуство које их обогаћује као уметнике и као људе.
Током времена Оркестар је спровео много престижних активности и реализовао значајне музичке догађаје сарађујући са домаћим и међународним уметницима.
Ове године, поводом пројекта „Ноте пријатељства“, који се реализује у оквиру споразума о културној и образовној сарадњи између Италије и Србије, Оркестар ће представити Италију серијом концерата, најпре у Трсту, затим у Београду и Новом Саду.
Пројектом руководи Конзерваторијум „Ђузепе Тартини“ из Трста који је за ову прилику ангажовало Министарство образовања, универзитета и истраживања Републике Италије.

ПОЗИВНИЦА

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.