Scroll Top

СТИПЕНДИЈЕ ЗА ДОКТОРСКЕ И ПОСТДОКТОРСКЕ СТУДИЈЕ НА БАВАРСКИМ УНИВЕРЗИТЕТИМА

4

Слободна држава Баварска нуди стипендије за финансирање докторских или постдокторских студија на универзитетима у Баварској за академску годину 2017/2018. у трајању од годину дана. Стипендије се нуде кандидатима из земаља Средње, Источне и Југоисточне Европе, укључујући и Србију. Циљ програма стипендирања је да се пружи подршка научној сарадњи и академској размени између Баварске и земаља Средње, Источне и Југоисточне Европе. Једногодишња стипендија може да се продужи највише два пута у року од 3 године. Такође могу да се финансирају и једногодишњи студијски боравци у Баварској као саставни део докторских студија у матичној земљи.

Стипендија ће се исплаћивати на месечном нивоу (700 евра) и износиће до 8.400 евра годишње. Студенти који имају најмање једно дете добијаће 860 евра месечно, што износи 10.320 евра годишње.

Рок за слање пријава први пут је 1. децембар 2016, када је последњи дан пријема пријава. Рок за слање пријава за продужење стипендије је 28. фебруар 2017. године, када је последњи дан пријема пријава. Образац за онлајн пријаву ће ускоро бити доступан.

Кандидати треба да пошаљу документе на адресу која је назначена у одељку са важним информацијама. Закаснеле и непотпуне пријаве неће се узети у обзир.

Молимо све кандидате да пажљиво прочитају важне информације пре подношења пријаве:

Извештаји претходних стипендиста могу да се прочитају овде у делу StipendienIn. Текст конкурса за стипендије налази се овде, а брошура је доступна овде. Информације, датуми и адресе потребне за студирање у Баварској могу се наћи на овом линку. Додатне корисне информације за (будуће) студенте докторских и постдокторских студија налазе се на сајту истраживање у Немачкој.

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.