Scroll Top

Филм “Све је добро” Ружице Ање Тадић на фестивалу у Турској

frame6 (1)
}}

Филм “Све је добро” Ружице Ање Тадић на фестивалу у Турској

Филм “Све је добро” Ружице Ање Тадић, студенкиње мастер студија режије и класи проф. Никите Миливојевића нашао се у селекцији краткометражних филмова на онлајн издању 4. INTERNATIONAL WOMEN FILMMAKERS FESTIVAL од 26. априла до 5. маја 2021. у Турској.

“Све је добро” је кратки филм о младој уметници Сари Ластавици и њеној завршној изложби на факултету. Дан пре изложбе, протагонисткиња се доводи у ситуацију која нагло мења њен живот и тера је да се запита – јесу ли ствари заиста добро?

Овај филм приказује с којим се све проблемима млада особа суочава у данашњем друштву које је изузетно критично и понекад, токсично за психо-физичко здравље. Борба против традиције, суочавање се стварношћу, друштвеним животом, те сигурност у себе неке су од тема којих се овај филм дотиче.

Идеја за копродукцију је настала на Ревији студентског филма када су се редитељка Ружица Ања Тадић и продуцент Иван Туркаљ упознали. Како je Аутономни културни центар АТТАCK један од главних актера која се бави проблемима и питањима везаних за младе и немогућност њиховог изражавања у урбаном друштву, редатељка је дошла на идеју да се филм бави младом особом која се суочава с раније споменутим темама.

У главној улози, Саре Ластавице, је Ана Марија Жужул, Вибор Керековић игра Оливера – Сариног дечка. Остале улоге играју: Ливио Бандурина, Дубравка Лелас, Никица Маро, Власта Рамљак, Вили Матула и Марица Видушић.

Директор фотографије је Ненад Маринковић, а за дизајн звука и микс је заслужан Ђорђе Стевановић. Филм је монтирао Марко Симић. Сценографију је реализовао Иван Тукраљ у сарадњи са Еном Еклић и Саром Шипек. Костимограф је Андреа Шундов, а шминкерка Ида Кларић. Музичке нумере у филму компоновали су Уна Гашић, Зоран Вујановић (No!Mozzart) и Ђорђе Стевановић. Асистенти продукције су Дора Сивка, Матеј Белухан и Сара Хорватић. Асистент режије је Матија Репач. Гафер је Марко Кекић, а бум оператери су Ђорђе Стевановић, Иван Порупски и Филип Писарић.

Филм је настао у продукцији Аутономног културног центра АТТАЦК, а као копродуценти учествовали су Академија умјетности Нови Сад, ФПС Медији, Кино Клуб Загреб, Бланк_филмски инкубатор. Пројекат су финансирали Хрватски аудиовизуални центар, Град Загреб, Градски уред за културу и Академија уметности Нови Сад. Филм је снимљен на локацијама у Загребу.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.