Scroll Top

КОНЦЕРТ: Богдан Бикицки и Владимир Богдановић

14

КОНЦЕРТ

Богдан Бикицки, кларинет
Владимир Богдановић, виолончело

Класа:
Никола Срдић, ред. проф.
Марко Милетић, доцент

Клавирска сарадња:
Тијана Симоновић, сам. стр. сар. корепетитор
Наташа Срдић Јахн, виши стручни сар. корепетитор

Програм:
R. Schumann, J.S.Bach, A. Angelberger, J. Brahms

Понедељак, 26. септембар 2016. године у 19.00 сати
Нови Сад, Градска кућа

У л а з   ј е   с л о б о д а н.

 

Биографије:

Богдан Бикицки је рођен 23.09.1992. у Новом Саду. Основну и средњу музичку школу „Исидор Бајић“ је завршио у класи мр. Ђура Петеа. Тренутно је студент на Мастер студијама Академије уметности у Новом Саду у класи проф. Николе Срдића. 2015. године паралелно уписује имастер студије на Универзитету “Мозартеум” у Салзбургу у класи проф. WenzelFuchsa. Има бројна признања на домаћим и међународним такмичењима, а најзначајније су прве награде на републичким такмичењима 2005. и 2007. године, 2009. друга награда. 2011 године добија прву награду и звање Лауерата као и диплому Извршног већа Војводине као један од најуспешнијих ученика. На међународном такмичењу „Антон Еберст“ осваја прву награду у Б категорији 2010. године, а 2012. у најстаријој Ц категорији. Учествовао је на престижним међународним такмичењима „Прашко пролеће“ 2015. године у Прагу и “Аеолус” у Дизелдорфу 2014. године.
Наступао је као члан бројних камерних састава и ансамбла „Хор кларинета“. Као представник Академије уметности у Новом Саду наступао је на отварању концертне сезоне у Хрватској у Пули у новембру 2013. године. Похађао је многе семинаре код еминентхних професора као што су Žolt Szatmari, Bela Kovač, Dario Zingales, Tadej Kenig…

Наташа Срдић Јахн је рођена 1981.године у Београду. Завршила је основну и средњу музичку школу “Исидор Бајић” у Новом Саду, у класама проф. Лидије Гвоздановић и проф. Милене Апић. Започете студије у класи проф. Рите Кинке на Академији Уметности у Новом Саду наставља и завршава у класи Frank-ImmoZichnera нa HochschulefürMusik “FranzLiszt” у Weimaru. Године 2009. је успешно, са највишом оценом, завршила и постдипломске студије камерне музике у Weimaru, у класама проф. Ulrich Beetza i Birgit Erichson (ABEEG Trio), и проф. Larisse Kondratjewe, а након тога и студије клавирске педагогије, такође са највишом оценом и посебним похвалама у оквиру исте институције. У току школовања била је полазник мајсторских курсева код еминентних професора попут Арбо Валдме, Рите Кинке, Невене Поповић, Кристофера Хогвуда, Наталије Арзуманове, Аведиса Којумдјиана и других.
Добитница је награда и признања на домаћим и међународним такмичењима. Поред многобројних солистичких и камерних концерата у региону и у иностранству (Нови Сад, Београд, Суботица, Скопље, Берлин, Weimar, Фиренца, Беирут, Quito итд.), Наташа Срдић-Јахн је дугогодишње активна и као оснивач и члан више ансамбала модерне музике у Србији и Немачкој, са којима редовно концертира на домаћој и страној сцени. Један је од идејних твораца циклуса концерата француске музике које већ четири године у Новом Саду, Београду и Суботици успешно реализује уз подршку Музичке омладине Новог Сада, Кулурног центра Београда, „Electe“ Суботица, а уз покровитељство АП Војводине и Француског института у Србији. Снимала је за РТВ Нови Сад, а у Немачкој је са Ensemble Marges, ансамблом за савремену музику, остварила и неколико CD издања. Од 2009. године запослена је на Академији Уметности у Новом Саду , као виши стручни сарадник – корепетитор.

Владимир Богдановић је рођен 1992. године у Бору где са 8 година уписује музичку школу. Са 10 година ушисује Школу за музичке таленте у Ћуприји и тамо стиче основно и средње музичко образовање.
Виолончело је кренуо да свира у класи Зоране Првуловић, касније у класи проф. Реље Ћетковића. Последње две године школовања у Ћуприји завршава у класи Невене Бусарац и упоредо креће да свира контрабас у класи Александра Благојевића.
Након тога уписује Академију Уметности у Новом Саду, у класи проф. Имре Калмана. Завршава основне студије 13.09.2014. и стиче стручни назив: Дипломирани Музички Уметник (Виолончело). Наступао је широм земље и у иностранству као солиста, члан камерних ансамбала и као члан оркестра. Добитник је стипендије „Мали Принц“, и свира на инструменту „Antonio Rovetta (Бергамо – 1884)“ фондације „Albert Eckstein Stiftung“ од 2013. године.

Тијана Симоновић је основно и средње музичко образовање стекла у музичкој школи “Исидор Бајић“ у Новом Саду у класи проф. Edit Miavec. Основне академске као и постдипломске студије клавира, завршила је у класи проф. Светлане Богино, на Академији уметности у Новом Саду. У току школовања похађала је и бројне мајсторске курсеве код еминентних педагога: Константина Богина, Арба Валдме, Душана Трбојевића, Јокут Михаиловић и других. Освајала је бројне награде и остварила запажене резултате на републичким, савезним и међународним такмичењима, међу којима су и Друго место освојено у Сан Бартоломеу (Италија) и Прва награда освојена на Међународном такмичењу у Нишу 1995. Наступа као солиста и камерни извођач. Имала је запажене наступе у земљи и иностранству (Италија, Француска, Русија). На Академији уметности је запослена у звању Самосталног стручног сарадника корепетитора на Катедри за гудачке инструменте.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.