Scroll Top

КОНЦЕРТ ДУА МИЛИЦА СТОЈАДИНОВИЋ И СИЛВАНО ЗАБЕО

6

КОНЦЕРТ ДУА МИЛИЦА СТОЈАДИНОВИЋ И СИЛВАНО ЗАБЕО

 

Милица Стојадиновић, сопран

(Србија, Академија уметности у Новом Саду)

 

Силвано Забео, клавир 

(Италија, Конзерваторијум „Ђузепе Тартини“ у Трсту)

 

Програм:

С. Бинички, М.Милојевић, П. Коњовић, С. Рахманинов, F. P. Tosti, G. Puccini

 

 

Среда, 23. март 2016. године у 19.00 сати

Италијански институт за културу, Кнеза Милоша 56, Београд

Четвртак, 24. март 2016. године у 20.00 сати

Свечана сала Градске куће у Новом Саду

 

У л а з    н а    о б а    к о н ц е р т а    ј е    с л о б о д а н.

 

БИОГРАФИЈЕ:

 

Милица Стојадиновић је редовни професор и шеф Катедре за соло певање на Академији Уметности у Новом Саду. Гостовала је у свим већим градовима Србије, као и у иностранству: Париз, Лондон, Беч, Ростов на Дону, Будимпешта, Атина, Темишвар, Скопје, Црна Гора. Наступала је са најквалитетнијим оркестрима: Ростовска филхармонија, Београдска филхармонија, Симфонијски оркестар РТС, Београдска симфонијета, Филхармонијски оркестар Војске Југославије, Новосадски камерни оркестар, као и са нашим најеминентнијим диригентима. Остварила је успешне наступе на многобројним фестивалима у земљи и иностранству.

Силвано Забео (1964) предаје клавирску пратњу на Конзерваторијуму “Ђузепе Тартини” у Трсту. У својој богатој каријери радио је у Опери у Монте Карлу, позоришту “Ла Фениће” у Венецији, позоришту “Верди” у Трсту и у Баварској државној опери у Минхену. Сарађује са Универзитетом у Истанбулу, Yokohama Arts Foundation, Ars Vocalis México и другима. Држао је мастер клас на Универзитету North Texas, Универзитету примењених наука у Финској, Високој музичкој школи у Штутгарту, Музичкој академији у Загребу, Gakuen музичкој школи у Токију и у Шангају.

 

 

 

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.