Scroll Top

КУРС ВАЈАРСТВА

КУРС ВАЈАРСТВА

Департман ликовних уметности – Катедра за вајарство
фебруар – мај 2013.

Курс вајарства замишљен је као упознавање са вајарством као видом уметничког израза са циљем приближавања истог ширем броју људи.
Курс се састоји од учења и демонстрације припреме и реализације портрета који се изводи према живом моделу. Моделовање једног портрета траје четири недеље са изливањем у прелазни материјал-гипс. У оквиру трајања курса сваки полазник може да реализује и излије три портрета у гипсу. Поред наведеног програма, полазници ће се упознати и са другим могућностима које пружа рад у глини. Курс омогућује и слободне вајарске креације по избору полазника. Полазницима је обезбеђен основни материјал за рад.

Курс почиње 12. фебруара 2013. године и одржава се два пута недељно у следећим терминима: уторак 14-18h, петак 9-13h, у згради Академије уметности на Петроварадинској тврђави, у учионици број 9.

Контакт: Никола Мацура, самостални стручни сарадник (064/223-7173)
macuran@gmail.com

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.