Scroll Top

НАГРАДА ЗА СТУДЕНТЕ ГЛУМЕ НА ФЕСТИВАЛУ ARTORIUM 2016.

dscn4651

НАГРАДА ЗА СТУДЕНТЕ ГЛУМЕ НА ФЕСТИВАЛУ ARTORIUM 2016.

Банска Бистрица, 13 – 16. октобар 2016.

У оквиру Седмог међународног пројекта уметничких академија/факултета ARTORIUM 2016, који је у организацији Факултета драмских уметности Академије уметности у Банској Бистрици одржан у периоду од 13. до 16. октобра, студенти IV године глуме на српском језику Академије уметности у Новом Саду, у класи проф. Љубослава Мајере, освојили су награду за најбољу адаптацију оригиналног текста за представу ОРЕСТ. Студенти су представу извели другог фестивалског дана у позоришној сали Факултета драмских уметности.

Фестивал је ове године организован под слоганом ART ADDICTED, у коме су се како његови учесници, тако и публика одмах препознали. У четири фестивалска дана изведено је укупно седам студентских представа. Поред студената из Новог Сада, на фестивалу су учествовали и студенти драмских уметности из Варшаве (Пољска), Прага (Чешка), Мурсије (Шпанија), Братиславе и града-домаћина Банске Бистрице (Словачка). Овогодишња новина био је такмичарски карактер фестивала. Све представе је оцењивао студентски жири. Награде студентског жирија додељене су у седам категорија, а осма категорија била је награда публике. Наградом публике је ове године награђена представа домаћина, Факултета драмских уметности у Банској Бистрици, под називом ЧИГРА коју су извели студенти глуме у класи проф. Љубослава Мајере.

У пратећем делу програма организовани су филмски блокови, радионица под називом CONTEMPORARY STANISLAVSKIJ, импро-лица у глумачким импровизацијама, плесни маратон и бројна дружења која се допринела сјајној фестивалској атмосфери. Домаћинима честитамо на изузетној организацији и надамо се позиву за учешће у пројекту следеће године!

artorium-plakat-2016

 

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.