Scroll Top

ПРАВНИ И ПРОДУКЦИЈСКИ МОДЕЛИ УНИВЕРЗИТЕТСКИХ И СТУДЕНТСКИХ РАДИО-ТЕЛЕВИЗИЈА

67

Међународна конференција

ПРАВНИ И ПРОДУКЦИЈСКИ МОДЕЛИ УНИВЕРЗИТЕТСКИХ И СТУДЕНТСКИХ РАДИО-ТЕЛЕВИЗИЈА

 

17. новембар 2016.

Нови Сад, Србија

 

Универзитет у Новом Саду организује конференцију у вези са циљевима Темпус пројекта “Development of higher education and society by creating a collaborative environment in the field of arts and media through regional student partnership in production of audio/video content” (StudAVP), број пројекта:544108-TEMPUS-1-2013-1-RS-TEMPUS-JPHES. Конференција ће се одржати у просторијама Универзитета у Новом Саду 17. новембра 2016. године.

Теме које су релевантне за конференцију су:

  • Правни оквири који се односе на универзитетске и студентске медијске организације у Европи, Србији, Босни и Херцеговини и Албанији и компаративна анализа истих
  • Продукцијски модели универзитетских и студентских медијских организација
  • Питања ауторских права
  • Односи између медија и образовног система

 

ВАЖНИ ДАТУМИ:

Слање сажетака: до 10. септембра 2016.

Обавештавање о прихватању сажетка: 12. септембра 2016.

Слање комплетних радова: до 8. октобра 2016.

Рецензије и корекције: до 1. новембра 2016.

Конференција: 17. новембра 2016.

 

ЦИЉЕВИ:

Циљ конференције је да организује својеврстан форум теоретичара, практичара, научника и студената који ће разменити идеје и искуства која су у вези са темом конференције. Организатори конференције се надају учешћу и доприносу стручњака који се баве како теоријским истраживањима, тако и практичним применама свих аспеката радио, телевизијског и интернет емитовања у контексту универзитетске и студентске продукције.

 

ОБЛАСТ РАДА:

Конференција ће покрити широк спектар питања уз коришћење мулти-дисциплинарног приступа областима права, медија, културног менаџмента, културних политика, студентских организација и односа између медија и образовног система. Циљ је да се такође обрати пажња на питања независних регулаторних тела, децентрализације државних медија И правне регулативе која се односи на оглашавање.

 

ПРИЈАВА РАДОВА:

Радови треба да садрже опис оригиналног истраживања аутора радова. Сви пријављени радови ће бити рецензирани. Сви прихваћени радови ће бити објављени у зборнику радова пре конференције.

Учесници треба да пошаљу сажетке обима до 300 речи. У самом сажетку треба да буду изнесени неки од закључака, а уз сажетак треба доставити и следеће податке: наслов рада, име аутора и афилијацију, е-маил адресу, поштанску адресу и телефонски број

Дужина комплетног рада треба да износи 4 – 12 страна укључујући слике, табеле, цитате и референце. Детаљне инструкције о форматирању ће бити послате ауторима уз писмо о прихватању сажетака, а биће на располагању и за преузимање са сајта пројекта: www.studavp.net

Радови треба да се шаљу у електронској форми у .doc или а .docx формат на адресу: olivera.gracanin@uns.ac.rs

 

ЈЕЗИК:

Званични језици на којима ће се одржавати конференција су енглески и српски.

 

КОТИЗАЦИЈА:

Учесници: 40 ЕUR

Студенти: 20 ЕUR

Накнадно ћемо објавити инструкције за плаћање и предлоге за смештај.

 

За све информације можете писати на следећи е-маил: olivera.gracanin@uns.ac.rs, или позвати број: +381 64 813 3833

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.