Scroll Top

СКУЛПТУРЕ И ИНСТАЛАЦИЈЕ У НОВОМ САДУ

IMG_3498

СКУЛПТУРЕ И ИНСТАЛАЦИЈЕ У НОВОМ САДУ

 

Позивамо Вас на презентацију и разговор о пројекту „Скулптуре и инсталације у Новом Саду“.

Презентација ће бити одржана у среду 6. априла 2016. у 14 часова у простору Академије уметности, атеље Бaрутана, Петроварадинска тврђава.

Позивамо све студенте Академије који желе да се укључе у пројекат и све оне који су заинтересовани да погледају шта се до сада радило.

 

О пројекту:

У Подграђу Петроварадинске тврђаве остварен је вишедневни пројекат Скулптуре и инсталације (јул 2015) чији је аутор Никола Мацура. На неколико места постављене су инсталације студената новосадске Академије уметности које су за краћи временски период овај простор претвориле у галерију под отвореним небом.

 

Никола Мацура је стручни сарадник на Академији уметности, Катедра за вајарство. Пројекат “Скулптуре и инсталације у Новом Саду” Мацура је покренуо на Академији уметности, у раду са студентима вајарства. Они на основу нађених елемената, техником ready made, праве савремене скулптуре, односно инсталације. Идеја је да се покаже шта је скулптура данас и да се на специфичан начин осветле позиције Градића као једног од најлепших целина не само у Петроварадину, већ у целом Новом Саду!

 

Више информација: https://www.facebook.com/Skulpture-i-instalacije-u-Novom-Sadu-1629714010573581/?fref=nf

 

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.