Scroll Top

Владимир Антић, студент монтаже добитник награде за најбољи домаћи филм на међународном фестивалу “Мистер Ворки”

Vorkapici i ekipa1
}}

Деканат
Четвртак, 29. јун 2017. године
Академија уметности

Владимир Антић, студент мастер студија на модулу монтажа у оквиру студијског програма Аудио – визуелни медији на Академији уметности у Новом Саду добитник је прве награде за најбољи домаћи филм на четвртом међународном фестивалу једноминутног филма “Мистер Ворки” у Руми за филм под називом “Где музика почиње”.

Драган Цакић, директор фестивала данас је свечано у деканату Академије уметности уручио младом Владимиру награду и истакао да је међународни жири једногласно одлучио да награда за најбољи домаћи филм фестивала припадне Владимиру Антићу.

С обзиром да је Међународни фестивал основан у циљу неговања сећања на Славољуба- Славка Воркапића, српско-америчког филмског монтажера, редитеља и педагога, Владимир је инспирацију за реализацију филма управо нашао у Вокрапићевој техници дупле експозиције где је добио на времену и успео да причу исприча за један минут. У реализацији филма учествовале су и колеге са студија са Департмана драмске уметности.

На додељивању награде присуствовао је проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности где је са представницима фестивала остварена сарадња и договорено низ акција у смислу промовисања радова студената Академије уметности у Руми, као и презентовање фестивала студентима на Академије уметности у току наредне школске године.

Међународни фестивал једноминутног филма одржан је од 2.- 4. јуна 2017. у Руми у организацији Ворки тим Рума – независни филмски центар кино клуб.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.