Scroll Top

Изложба “Ово је ваше” у Галерији Академије уметности

}}

Изложба “Ово је ваше”
Галерија Академије уметности Нови Сад
Булевар Михајла Пупина 20
Уторак, 18. април 2023. у 18.00

Изложба “Ово је ваше” у Галерији Академије уметности

Изложба радова под називом “Ово је ваше” представља селектоване уметничке радове Реике Тертели, Јане Панајотовић и Теодоре Милић студенткиња четврте године основних академских студија на модулу Сликарство у класи проф. Драгана Матића.

Изложба ће бити свечано отворена у Галерији Академије уметности (Булевар Михајла Пупина 20) у уторак, 18. априла 2023. са почетком у 18 часова.

Изражавајући се у истом медију – слици, истражујући исти мотив – људску фигуру, радови варирају у техничкој изведби и формату. Засебне поетике изграђене су индивидуалним приступима мотиву, промишљајући фигуру и тело као простор сталних промена (Панајотовић), користећи се портретима из популарне културе, колективне или индивидуалне историје (Тертели) или уодношавајући тело са савременим конзумеристичким елементима и симболима (Милић).

Контекст који три ауторке доживљавају као заједнички, поред простора атељеа у којем стварају готово четири године, оне дефинишу на следећи начин:
“Заинтересоване смо за испитивање унутрашњих реакција на глобалне трендове, прегршт информација и “искривљене слике” које до нас допиру. Свака од нас је у процесу проналаска свог угла посматрања, покушавајући да изврши реформу амбивалентности постојања, како у данашњој култури, тако и постојања у себи”.

Ово је ваше

Изложба три студенткиње сликарства на Академији уметности Ово је ваше отворена је синоћ у Галерији АУНС на Булевару Михајла Пупина. Говорећи о својим ученицама, професор Драган Матић, изразио је надање да ће га оне надмашити као учитеља, што је и циљ сваке квалитетне професуре. Јана Панајотовић, Реике Тертели и Теодора Милић уметнице су јаког колорита и наглашене фигуралности у својим радовима. Отварајући изложбу, млада ауторка Јана Панајотовић говорила је о значају сарадње међу колегама, која је допринела стварању ове заједничке изложбе, у чијем фокусу је промишљање проблема савременог друштва, односа појединца према системима који га окружују, али и према самоме себи, својој духовности и телесности. Ово је ваше можете погледати у Галерији до 28. априла, сваког радног дана од 13 до 19 часова. Изложба је породајног карактера.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.