Пројекат „Ликовно обликовање робота према практичној примени” – гост доц. др Јовица Тасевски

Marko i Jovica
}}

Пројекат „Ликовно обликовање робота према практичној примени”
Предавање др Јовица Тасевски
Среда и Четвртак, 19 – 20. 05. март 2019. од 9 – 12.00
Катедра за нове ликовне медије
Академија уметности
Ђуре Јакшића 7

Позивамо вас да присуствујете четвртом по реду предавању у оквиру пројекта „Ликовно обликовање робота према практичној примени” у просторијама нових ликовних медија у објекту Академије уметности који се налази у улици Ђуре Јакшића 7 (поткровље). 19. и 20. марта 2019. од 9 – 12. часова.

Радионицу “Практична примена робота” држаће доц. др Joвица Тасевски са Катедре за мехатронику роботику и аутоматизацију, Департмана за индустријско инжењерство и менаџмент Факултета техничких наука који ће у оквиру радионице објаснити основе програмирања ардуино микропроцесора.

Претходно су студенти у првој фази пројекта били упознати са историјом роботике, роботима у медијима, као и трендовима у савременој роботици.
У следећој фази пројекат укључује радионице програмирања као и рад, уз подршку ментора са Департмана ликовних уметности, на визуализацији идеја, скица, цртежа слика, дигиталне графике, скулптуре и/или 3Д моделовања.

На крају пројекта визуелна решења студената биће јавно презентована кроз изложбу радова и каталог.

Пројекат реализује Катедра за нове ликовне медије Академије уметности у сарадњи са Департманом за индустријско инжењерство и менаџмент Факултета техничких наука у Новом Саду.

Пројекат „Ликовно обликовање робота према практичној примени” реализује се уз подршку Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Учешћем у пројекту остварујете 3 ЕСП бодова (трећа и четврта година основних академских студија, као и студенти на мастер академских студијама).

Сличне вести