Scroll Top

Пројекат „Ликовно обликовање робота према практичној примени” – гост доц. др Јовица Тасевски

Marko i Jovica
}}

Пројекат „Ликовно обликовање робота према практичној примени”
Предавање др Јовица Тасевски
Среда и Четвртак, 19 – 20. 05. март 2019. од 9 – 12.00
Катедра за нове ликовне медије
Академија уметности
Ђуре Јакшића 7

Позивамо вас да присуствујете четвртом по реду предавању у оквиру пројекта „Ликовно обликовање робота према практичној примени” у просторијама нових ликовних медија у објекту Академије уметности који се налази у улици Ђуре Јакшића 7 (поткровље). 19. и 20. марта 2019. од 9 – 12. часова.

Радионицу “Практична примена робота” држаће доц. др Joвица Тасевски са Катедре за мехатронику роботику и аутоматизацију, Департмана за индустријско инжењерство и менаџмент Факултета техничких наука који ће у оквиру радионице објаснити основе програмирања ардуино микропроцесора.

Претходно су студенти у првој фази пројекта били упознати са историјом роботике, роботима у медијима, као и трендовима у савременој роботици.
У следећој фази пројекат укључује радионице програмирања као и рад, уз подршку ментора са Департмана ликовних уметности, на визуализацији идеја, скица, цртежа слика, дигиталне графике, скулптуре и/или 3Д моделовања.

На крају пројекта визуелна решења студената биће јавно презентована кроз изложбу радова и каталог.

Пројекат реализује Катедра за нове ликовне медије Академије уметности у сарадњи са Департманом за индустријско инжењерство и менаџмент Факултета техничких наука у Новом Саду.

Пројекат „Ликовно обликовање робота према практичној примени” реализује се уз подршку Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Учешћем у пројекту остварујете 3 ЕСП бодова (трећа и четврта година основних академских студија, као и студенти на мастер академских студијама).

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.