Scroll Top

Монодрама “Мулеј”, мастер представа Анице Петровић

IMG_1868
}}

Монодрама “Мулеј”, мастер представа Анице Петровић
Уторак, 04.10.2022. у 19:30
Позориште младих
Мала сала

Премијера монодраме “Мулеј”, мастер представе студенткиње мастер студија глума на српском језику Анице Петровић у класи проф. Никите Миливојевића, Јелене Ђулвезан, сам. стр. сар. и Момчила Миљковића, сам. стр. сар одржаће се у уторак, 04.10.2022. у Позоришту младих са почетком у 19:30 у Малој сали.

Монодрама “Мулеј”, настала по истоименом роману Ерленда Луа, говори о циничној осамнаестогодишњој Норвежанки Јулији која покушава да пронађе ексцентричан начин да се убије након што јој је породица погинула у авионској несрећи. Како Јулија себе сматра аутентичном и духовитом особом јасно јој је да и њена смрт мора бити таква. Током свог путовања светом суочава се са простором аеродрома и авиона, последњег места где је њена породица била жива. Да ли Јулија проналази утеху и нови смисао живота? Монодрама тематизује адолесцентску суицидалност и процес суочавања са смрћу ближњих и преиспитује да ли и како љубав и подршка у својим различитим облицима могу бити лековити и од помоћи у превазилажењу психичких проблема.

Дневничка структура романа преточена је у драмску причу са временским скоковима и ретроспективама што је омогућило протагонисткињи Јулији да рефлектује на своје претходне, тинејџерске одлуке.

Писац: Ерленд Лое

Драматизација: Аница Петровић и Дивна Стојанов

Режија: Аница Петровић и Момчило Миљковић

Сценографија: Стеван Ристић и Аница Петровић

Светло: Стеван Лукић

Композитор: Душан Томић

Звук: Алекса Петровић

Лектор: Саша Латиновић

Глумица: Аница Петровић

Продуценти: Аница Петровић и Марко Вејиновић

Дизајн плаката: Алекса Илић

Подршка: Академија уметности Нови Сад и Позориште младих Нови Сад

Захвалница: Власницима парфимерије “Kristabell”, Никити Миливојевићу, Јелени Ђулвезан и Тијани Грумић.

У току 2021. године, према подацима Републичког завода за статистику, у Србији је 43 младих особа (од 15 до 30 година) извршило самоубиство. Представа Мулеј по роману Ерленда Луа говори о суицидалној тинејџерки Јулији и преиспитује начине на које се могу превазићи смрт ближњих, депресија и суицидалне мисли.Статистика каже да авиони готово никад не падају док лете изнад Африке. За духовиту и циничну Јулију из романа Ерленда Луа И представе Мулеј статистика не значи баш много јер су њени родитељи погинули у авионској несрећи у Африци. Због тога она сада жели да се убије и то на неки аутентичан и ексцентричан начин.

Резервације и продаја улазница 021 521 826.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.