Scroll Top

Свечано отворена изложба радова у оквиру пројекта “Дунавске везе”

Dunavske veze 1
}}

Пројекат “Дунавске везе”
Изложба радова студената и професора
Петроварадинска тврђава
Академија уметности

Пројекат “Дунавске везе” завршен је отварањем изложбе радова студената и професора у Галерији “Хол” Академије уметности на Петроварадинској тврђави.

Изложбу је свечано отворио проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности који је искористио прилику и уручио захвалницу председнику Веслачког клуба “Данубиус 1885” Жељку Пантовићу за посебан допринос и помоћ пројекту “Дунавске везе”. Отварању изложбе је присуствовао и академик Стеван Пилиповић председник Огранка САНУ у Војводини.

Присутнима се на свечаном отварању обратио испред партнерске организације Heim.art проф. Јокаим Екл из Аустрије који је том приликом истакао да сарадња са студентима и професорима на Академији уметности је превазишла његова очекивања, као и да пројекат “Дунавске везе” који посвећен је истраживању Дунава и његове регије има сјајну завршницу у виду уметничких радова који показују различите културе и начине живота, а заједничка компонента је река Дунав.

Пројекат „Дунавксе везе“ посвећен је истраживању Дунава, стављајући акценат на саму реку као ресурс многоструких социјалних компоненти: културно наслеђе у његовој околини, утицај тог наслеђа, интеракција становништва у регији, ресурси воде и цивилизацијски аспект развоја регија.
Пројекат је обухватио предавање професора и стручњака из области уметности и културе, одржано 29. септембра 2017. у Мултимедијалном центру Академије уметности (проф. Јоаким Екл – Аустрија; проф. др Веселинка Марковић, виши кустос историчар – Музеј Војводине ; проф. др Драган Проле – Филозофски факултетет у Новом Саду; проф. Синиша Бокан – Академија уметности у Новом Саду; проф. др Дубравка Лазић – Академија уметности у Новом Саду; доц. Мирослав Шилић – Академија уметности у Новом Саду), радионичарски рад са студентима (30.09 – 06.10.2017).

Пројекат је реализован уз подршку Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност у оквиру конкурса за финансирање пројеката који се баве истраживачко-уметничким стваралаштвом у пољу уметности.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.