Scroll Top

Питер Нали, шеф анимације и визуелних ефеката у компанији Iervolino Entertainment на Академији уметности Нови Сад

IG-POST-PITER-LECTURE-2
}}

Питер Нали, шеф анимације и визуелних ефеката у компанији Iervolino Entertainment на Академији уметности Нови Сад

Питер Нали, шеф анимације и визуелних ефеката у компанији Iervolino Entertainment одржаће гостујуће предавање за све студенте Академије уметности у уторак, 15. јуна 2021. у објекту Академије уметности који се налази у Косовоској 33 са почетком у 16 часова.

Питер Нали, шеф анимације и визуелних ефеката у Iervolino Entertainment, био је супервизор визуелних ефеката у више од 20 играних филмова, међу којима су “Црни лептир” са Антонијом Бандерасом у главној улози, „Неизвесна Битка“ са Џејмсом Франком и добитником Оскара Робертом Дувалом, као и „Потрага“ са Стив Меквином у режији Марка Стивена Џонсона.

Поред тога, Питер је написао и режирао велики број епизода веома успешних анимираних спиноф серијала „Арктички другари“ и „Пафини“ у којима игра Џони Деп. Такође, имао је кључну улогу у смишљању и визуелном развоју филма “Арктички пси“, који је претходио серијалу, у коме гласове позајмљују Џереми Ренер и добитници Оскара, Анђелика Хјустон и Џон Клиз.

Поред великог продукционог искуства, Питер Нали је надгледао отварање студија и реализацију продукција у разним деловима света: Канади, Риму, Србији, Бахреину, Мумбају и Сингапуру.

Питер Нали тренутно ради као креативни продуцент на анимираним серијама Арктички другари и Пафини (Епл ТВ, Амазон), као и једног анимираног спиноф серијала о супрехеројима који се производи у Србији.

Iervolino Studios је компанија за продукцију краткометражних анимираних садржаја високог квалитета за стриминг платформе, са седиштем у Србији. Део је интернационалне филмске и телевизијске продукцијске куће Iervolino Entertainment, чији је оснивач Андреа Иерволино, награђивани филмски продуцент који се, са своје само 33 године, недавно нашао и на престижној годишњој листи магазина Variety, међу 500 најутицајнијих лидера из света медија и забаве.

За мање од годину дана постојања, Iervolino Studios данас ради на две локације, у Београду и Новом Саду и запошљава 73 талентованих креативаца – сториборд уметника, 3D и 2D аниматора, графичких дизајнера, монтажера, сценариста, моделара, програмера, композитора, продуцената, режисера и многих других.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.