Poziv za učešće u radionici “Osvesti reči”

OS E TI REČI
}}

Poziv za učešće u radionici “Osvesti reči”
Doktorski umetnički projekat
Jelena Đulvezan
Rok za prijavu: 15.09.2022.

Otvoren je poziv za učešće u radionici pod nazivom „Osvesti reči“ za sve studente glume i glumce sa finalnim prikazom rada.
Radionicu vodi Jelena Đulvezan, sam. str. sar na Katedri za glumu, koja je ujedno i doktorski umetnički projekta pod mentorstvom prof. Nikite Milivojevića.
Svi zaintersovani bi trebalo da pošalju prijave u vidu motivacionog pisma na temu „Zašto bi želeli da učestvujete u radionici“ putem mejla: jelena.djulvezan@gmail.com do 15. septembra 2022. Radionica je besplatna, a broj mesta je ograničen.

O radionici:
Cilj ove radionice je otkrivanje lika, odnosa između likova, približavanje osećanja i emocija lika glumcu kao interpretatoru, ali tako da reči koje su napisane, a kasnije i izgovorene, moraju biti posledica i ostaviti posledicu prilikom svog izgovaranja.

Fokus je na samom povezivanju glumca sa tekstom, situacijom, atmosferom, likovima, svojim likom, problematikom. Reči i govor su rezulat nečega što smo osetili i doživeli. Reči samo imenuju, pa tako treba i da oblikujemo šta ćemo, kako i kome reći.

Buđenjem čula i njihovom aktivacijom, (stavljanjem u pogon takoreći) otvaramo sebi intuitivni i asocijativni put povezivanja sa tekstom i sa likom. Vežbe koje se ovde sprovode aktiviraju naš emocionalni um i prave jednu vrstu baze podataka, otvaraju prostor za skladištenje novih podataka u našoj bazi emocionalnog pamćenja. Nije nužno da se iz ovoga dođe do konkretnog mizanscenskog rešenja, ali može poslužiti i glumcu i reditelju da prepozna nešto što planski i racionalni um nije sam predvideo samo tumačeći reči na papiru.

Slične vesti

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.