Scroll Top

СА ВЕЛИКИМ ЗАДОВОЉСТВОМ ВАС ПОЗИВАМО НА СВЕЧАНИ ЗАКЉУЧНИ КОНЦЕРТ КЛАСА ПРОФ. СВЕТЛАНЕ БОГИНО И ПРОФ. ВЛАДИМИРА ОГАРКОВА

8

СА ВЕЛИКИМ ЗАДОВОЉСТВОМ ВАС ПОЗИВАМО НА СВЕЧАНИ ЗАКЉУЧНИ КОНЦЕРТ КЛАСА
ПРОФ. СВЕТЛАНЕ БОГИНО И ПРОФ. ВЛАДИМИРА ОГАРКОВА
– Ретроспектива њиховог осамнаестогодишњег уметничког и педагошког рада у Србији –

Наступају њихови бивши студенти:
Милан Миладиновић
Хилда Шван
Стефан Ракић
Немања Штеванов

Дуо «Vers la flamme» : Наташа Пенезић (клавир), Васа Вучковић (кларинет)
Дуо Тијана Симоновић (клавир), Марко Милетић (виолончело)
Дуо Филип Милисављевић (клавир), Радица Ђедовић (флаута)

Програм:
Лист, Рахмањинов, Скрјабин, Дебиси, Мартен, Куленовић, Бернштајн
Среда, 25. септембар 2013. у 19 часова
Мултимедијални центар Академије уметности

Ђуре Јакшића 7
Улаз је слободан

[line]

POZIVAMO VAS NA SVEČANI KONCERT U ČAST PROFESORA AKADEMIJE UMETNOSTI U NOVOM SADU SVETLANE BOGINO I VLADIMIRA OGARKOVA

U želji da iskaže zahvalnost profesorima Svetlani Bogino i Vladimiru Ogarkovu za njihov osamnaestogodišnji angažman na Katedri za klavir, Akademija umetnosti u Novom Sadu prirediće u sredu, 25. septembra 2013. svečani koncert bivših i sadašnjih studenta profesora klavira Svetlane Bogino i Vladimira Ogarkova. Predviđeno je da se koncert održi u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti (ul. Đure Jakšića 7) sa početkom u 19 časova. Ulaz na koncert je slobodan.

Povod za održavanje svečanog koncerta je odlazak u penziju eminentnih ruskih profesora Svetlane Bogino i Vladimira Ogarkova koji su dali nemerljivi doprinos našoj pedagogiji, ali i srpskoj i evropskoj kulturi tokom svog angažmana na našoj instituciji od 1995. godine do danas.

Na ovom svečanom koncertu predstaviće se njihovi najbolji bivši studenti, Milan Miladinović, Hilda Švan, Stefan Rakić, Nemanja Števanov, Filip Milisavljević, Tijana Simonović, Nataša Penezić, koji su sada profesori i saradnici u našim umetničkim institucijama. Takođe biće priređena prigodna retrospektiva njihovog rada u Srbiji.

Oba uvažena profesora su završili Moskovski konzervatorijum „P. I. Čajkovski“ kod slavnih pijanista i pedagoga. Profesorka Svetlana Bogino je učenica velikog Leva Oborina (pobednika Šopenovog konkursa u Varšavi). Profesor Vladimir Ogarkov je Zaslužni umetnik Rusije i učenik čuvenog Emila Giljelsa.
Njihovi studenti su laureati brojnih značajnih međunarodnih takmičenja: Milan Miladinović, Mladen Čolić, Stefan Rakić, Hilda Švan…

Profesori Bogino i Ogarkov su bili izuzetni promoteri ruske kulture kod nas. Organizovali su brojne koncerte širom Srbije posvećene Čajkovskom, Skrjabinu, Prokofijevu, Rahmanjinovu, Metneru kao i Večeri ruske muzike (razni autori). Takođe su inspirisali mnoge svoje studente da nauče ruski jezik i upoznaju rusku kulturu u celini, a ne samo muziku.
Kroz svoju bogatu umetničku i pedagošku aktivnost dali su izuzetan doprinos učvršćivanju prijateljstva između naša dva naroda.

Milan Miladinović

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.