Scroll Top

КОНЦЕРТ импровизоване музике

6

КОНЦЕРТ ИМПРОВИЗОВАНЕ МУЗИКЕ

 

Ерне Рубик, клавир, звучни објекти
Немања Совтић, тромбон

 

Петак, 15. април 2016. године у 20.00 сати
Академија уметности, Ђуре Јакшића 7

 

Улаз је слободан.

 

Ерне Рубик (Ernő Zoltán Rubik) је након студија композиције у класи Золтана Јенеја на Академији Франц Лист у Будимпешти, наставио своју разгранату уметничку делатност као пијаниста, импровизатор и композитор. Његов рад се заснива на истраживању односа између публике и извођача, импровизације и композиције, музичког и “физичког” извођаштва, односно, перформанса. Инспирисан искуствима из позоришних и плесних пројеката (попут Krétakör, The Symptoms, Research Into the Unknown), наставља да ужива у “хаковању” концертних ситуација, испитујући њихове театарске аспекте. Често на наступима користи и мале звучне објекте, флауту, мелодику и свој глас као проширење свог инструмента. Сарађивао је са великим бројем уметника из поља импровизоване и фрее-јазз музике, као што су с Андре Вида (André Vida), Клејтон Томас (Clayton Thomas), Лоренс Вилијамс (Lawrence Williams), Ерне Хок (Ernő Hock), Јоке Ланц (Joke Lanz), Жолт Шереш (Zsolt Sőrés), Бела Агоштон (Béla Ágoston) и Јанош Авед (János Ávéd) и други.

 

Немања Совтић је музиколог, тромбониста и композитор. Музикологију је студирао на Академији уметности УНС. Основне и мастер студије тромбона завршио је на истом факултету у класи проф. Бранислава Аксина. Тренутно је студент докторских студија музикологије на Факултету музичке уметности у Београду и асистент на Катедри за музикологију и етномузикологију Академије уметности УНС. Од 2009. до 2012. године радио је као демонстратор за камерну музику лимених дувачких инструмената. Завршио је основне студије композиције у класи проф. Зорана Ерића на Факултету музичке уметности у Београду. Свирачки је активан у областима класичне, џез, рок, клецмер и импровизоване музике.

 

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.