Scroll Top

Радионице џез музике на Академији уметности

57

Познати амерички џез извођач, композитор, и музички продуцент Antonio Tony Underwood ће наредних месеци гостовати на Академији уметности у Новом Саду где ће одржати неколико бесплатних радионица на тему џез музике. Прва у низу радионица је заказана за понедељак 22. фебруара у Мултимедијалном центру од 10 до 13 часова.

Underwood је у Србији захваљујући Fullbright стипендији Америчке амбасаде, и његов циљ је да истражи како традиционална и савремена џез музика утиче на српску културу. Поседује више од три деценије искуства као предавач у области музике, као и богату праксу у музичкој и филмској индустрији. Биг бенд “McCoy Tyner All-Star Big Band” чији је члан већ 24 године је два пута освојио престижну награду Grammy.

Његове радионице ће се одржавати сваког понедељка у Мултимедијалном центру Академије уметности од 10 до 13 часова. На радионицама су добродошли сви који желе да сазнају више о џез музици. Сваке недеље ће бити представљен филм на тему џез музике.

Теме подељене по недељама:
– Прва недеља: Музички елементи и инструменти
– Друга недеља: Џез форма и импровизовано читање
– Трећа недеља: Рани Џез – New Orleans/Blues
– Четврта недеља: Louis Armstrong i Sidney Bechet
– Пета недеља: Ера SWING/BIG BAND – Fletcher Henderson/Count Basie/Duke Ellington/Tommy Dorsey/Glen Miller/Benny Goodman
– Шеста недеља – Резиме и идентификовање стилова и извођача на основу слушања

Учешће у радионицама је бесплатно.

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.