Scroll Top

TARTINI GUITAR DUO: PIER LUIGI CORONA – SANDRO TORLONTANO

duo-chitarristico-tartini-corona-torlontano-copia

TARTINI GUITAR DUO

PIER LUIGI CORONA – SANDRO TORLONTANO
(Конзерваторијум Ђузепе Тартини у Трсту)

ЗОРАН КРАЈИШНИК, гост концерта
(Академија уметности у Новом Саду)

Програм погледајте ОВДЕ.

Недеља 11. децембар 2016. у 20 часова

Трибина младих, Културни центар Новог Сада

У л а з   ј е   с л о б о д а н.


Концерт се организује и у Италијанскоm институту у Београду 12.децембра са почетком у 19.30 часова.


Биографије:

Пјер Луиђи Корона је започео музичке студије са Мариом Черквоцијем и Серђом Нотаром, а затим се усавршавао са Џулијаном Бримом и Оскаром Гиљом. Као солиста је наступао са разним оркестрима и учествовао на престижним међународним фестивалима. Држао је концерте у значајним концертним салама у градовима широм света, попут Њујорка, Бостона, Вашингтона, Буенос Аиреса, Ла Плате, Мадрида, Барселоне, Севиље, Прага, Брисела, Беча, Минхена, Луксембурга и других. Редовно држи мајсторске курсеве у Италији и иностранству. Од 2004. године је солиста оркестра “Gorizia Guitar Orchestra” са којим је учествовао на више турнеја и снимио диск посвећен славним концертима Хоакина Родрига: Fantasia para un gentilhombre и Concierto de Aranjuez. За дискографску кућу Р.С. снимио је целокупно дело за гитару Хоакина Турине и дела Мануела Марије Понсеа. Добитник је првих награда на националним и међународним такмичењима и бројних награда за концертне наступе. Од 1986. предаје на Конзерваторијуму „Ђузепе Тартини“ у Трсту, где је 1994. био шеф катедре. Пјер Луиђи Корона свира гитару марке „Ренато Бароне“ из 2007. године.

Сандро Торлонтано је дипломирао са највишом оценом на Конзерваторијуму „С. Пјетро а Мајела“ у Напуљу, а затим се усавршавао у Шпанији и Француској. Као један од највећих талената своје генерације позиван је од стране најпрестижнијих концертних институција и наступао је у највећим италијанским позориштима, као и у Европи и Сједињеним Америчким Државама. Наступао је са виолинисткињом Реико Ватанабе и у ансамблу са Андреом Бочелијем и Ноом. Као солиста је сарађивао са више оркестара и камерних састава. Снимао је за RAI, Mediaset, SAT2000, Catalunja Radio (Шпанија), Dayton Public Radio, WGBH (САД), RTS (Србија), Dynamic i Videoradio; обрадио је савремена дела за гитару и био члан жирија на националним и међународним такмичењима. Апсолутни победник на националним и међународним такмичењима где су председници жирија били нпр. Гофредо Петраси, Франко Донатони, Анђело Ђилардино. Предавао је на конзерваторијумима „С. Пјетро а Мајела“ у Напуљу, „У. Ђордано“ у Фођи и „Бенедето Марчело“ у Венецији, а тренутно је шеф катедре за гитару на Конзерваторијуму „Ђузепе Тартини“ у Трсту. Сандро Торлонтано свира гитару марке „Лоренцо Фрињани“ из 2013. године.

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.