Scroll Top

Позив за студенте: Пројекат EXP

exp studenti
}}

ВЕЧЕ КАМЕРНЕ МУЗИКЕ
Среда, 29. март 2017. године у 20.00 сати
Хол Академије уметности
Зграда на Петроварадинској тврђави

Пројекат EXP позива све студенте Академије уметности Нови Сад да се и ове године придруже као учесници на мултимедијалном уметничком догађају који ће бити одржан у Галерији Академије уметности, од 1. до 14. маја.

Пројекат је настао 2022. године као свеприсутна, колективна тежња за успостављањем комуникације између студената сва три департмана Академије уметности у Новом Саду.

У самој сржи утемељена је несумњива потреба младих уметника да у свом раду истражују, експериментишу, да комбинују и повезују различите медије, да се ангажују унутар уметничких колаборација, да проширују свој израз бавећи се и промишљајући о одређеним темама, као и да своје стваралаштво уоквире кроз директну комуникацију са публиком.

Главни циљ пројекта усмерен је ка трагању за новим условима и могућностима креативног стварања за студенте и младе уметнике у заједници, као и њиховом међусобном повезивању.

Током претходне године Пројекат EXP је организовао укупно три изложбе, од којих је свакако најзначајнија наша прва групна изложба EXP: Сан, односно уметнички догађај који је одржан у мају 2022. године, на две локације у Новом Саду, а на ком је учествовало преко шездесет студената са сва три департмана Академије уметности!

Тема коју смо одабрали за овогодишњи догађај је “Фрагмент” и овом приликом позивају се студенти да се пријаве са својим идејама и размишљањима на ову тему. Ни ове године не постоје никаква ограничења у медију у ком изводите ваш рад, подстичемо вас да размишљате ван устаљених оквира, да истражите различите могућности и искорачите у непознато.

Такође, уметничке колаборације су и овога пута добродошле, поготово уколико се удружујете са колегама са других смерова и департмана.

Уметнички догађај EXP: Фрагмент

– Позив је отворен за сва три департмана Академије уметности (ликовни, музички и драмски);
– Не постоје ограничења у медију – фотографија, цртеж, слика, графика, скулптура, плакат;
уметничка књига, текст, видео рад, инсталација, перформанс, композиција, аудио рад итд;
– Радове можете пријављивати индивидуално или као уметничку колаборацију два или више
студената;
– Организатори ће се потрудити да вам, колико је то могуће, изађу у сусрет када је у питању обезбеђивање техничке опреме, али све евентуалне трошкове материјала, штампе и израде радова сносите самостално;
– У зависности од броја пријављених студената, а због ограничења простора, ове године ће постојати и процес селекције учесника, те вас молимо да нам у пријави своје идеје и размишљања о овогодишњој теми представите на што јаснији начин;
– План је да се након завршетка пријава састајемо отприлике једном недељно у мањим групама, као и да ми, као организатори догађаја, активно радимо са учесницима на развоју и реализацији идеја и радова;
– Можете пријавити и већ започете или готове радове који одговарају теми, али се очекује да ћете и у том случају активно учествовати на састанцима, те и да ћете промишљати о различитим могућностима излагања/изведбе вашег рада.

Пријаве су отворене до 5. марта 2023. године.

У пријави је потребно приложити идејни концепт рада, размишљања на тему Фрагмент, предлог медија у ком би рад био изведен, као и предлог поставке/начина изведбе рада.

ЛИНК ЗА ПРИЈАВУ: https://forms.gle/arg3uVJiFwBExxeYA

Све остале информације о Пројекту EXP као и фотографије са претходног догађаја, можете пронаћи на Инстаграм страници: https://www.instagram.com/exp.projekat/

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.