Scroll Top

Други регионални сусрет флаутиста

svilara-drugi-regioinalni-susret-flautista-fb-1536x864
}}

Други регионални сусрет флаутиста
Културна станица “Свилара”
22. и 23. април 2023.
22.04.2023. 13-20.00
23.04.2023. 10-17.00

Други регионални сусрет флаутиста одржаће се од 22. до 23. априла 2023. У Културној станици “Свилара” у организацији Департман музичке уметности Катедре за дувачке инструменте Академије уметности Нови Сад који ће угостиће флаутисте из земље и региона.

На овогодишњем фестивалу учествоваће представници следећих институција: Музичка академија Универзитета у Сарајеву, Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву, Музичке умјетности при Универзитету у Бањој Луци, Музичка академија Свеучилишта у Загребу, Умјетничка академија у Сплиту, Универзитет „ Св Кирил и Методиј” Факултет за музичка уметност, Универзитет „Goce Delchev” Музичка академија, Музичка академија Универзитета Црне Горе, Факултет уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Звечану, Факултет уметности у Нишу, Универза в Љубљани Академија за гласбо и домаћин Академија уметности Нови Сад.

Програм почиње у суботу, 22. априла 2023. изложбом инструмената, са почетком у 13 часова, а Музички део програма отвориће Синиша Бокан, декан Академије уметности Нови Сад са почетком у 14 часова. Концерти првог дана програма трајаће до 20 часова, а другог дана 23. априла 2023. почиње у 10 часова са завршетком у 17 часова.

Први регионални сусрет флаутиста одржан је 2019. године у организацији Музичке академије у Загребу. На њему су учествовале музичке академије земаља из региона: Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Северна Македонија и Србија.
На истом сусрету, предложено је да организатор наредног скупа буде Академија уметности Нови Сад, односно Катедра за дувачке инструменте Департмана музичке уметности.

Циљ овог пројекта јесте активнија регионална сарадња међу универзитетима, као и богаћење репертоара за флауту. Како један од услова за учешће јесте и извођење нових дела за флауту писаних управо за овај фестивал, од стране композитора земаља из којих долазе учесници.

Програмску књижицу фестивала можете погледати ОВДЕ.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.