Scroll Top

Изложба радова доц. Магдалена Павловић „Афективна искра“

Magdalena Pavlović Iskra kovano gvožđe 10x12x186cm2020. - Magdalena Pavlović
}}

Изложба радова доц. Магдалена Павловић „Афективна искра“

Изложба радова доц. Магдалене Павловић са Катедре за вајарство Департмана ликовних уметности под називом „Афективна искра“ биће отворена у понедељак, 21. марта 2022. у Галерији СУЛУВ са почетком у 19 часова. Изложба ће трајати до 1. априла 2022. године.

Планетарни метеж населио је уметничке изразе до крајњих засићења. Деценијама је  хипериронијска визура услова за преживљавање испуњавала основу уметничке самосвести. Динамизми настанка дела од цивилизацијских почетака покаткад сведоче о потиснутој вези између  форми видљиве природе и апсолутног.

Скулптура настала у експресији пламена објава је статичког израза унутрашњег живота. Набирања, стресања и усеци претопљени су кроз немерљиву силу стварања. Стварање таквих скулпторских предела, доказ је обликовања пространства које Магдалена Павловић преноси  у растеру, у запањујућем волумену и тежини. Охлађено у зачудним статичким решењима њено дело стапа и митско разбуђивање и афективно поприште. Материјалност скулптуре праћена је и у временском току видео објектива, те и у том медију доказује да је агонијска снага уметности аутентично заносна. Кроз њу смо миленијумским постојањем, а присно у новијим искуствима наше врсте доспели на суочење.

Никола Шуица

Магдалена Павловић је рођена 1989.године у Београду. Завршила је мастер академске студије на Факултету ликовних уметности у Београду, одсек вајарство, у класи професора Душана Петровића. Докторирала је на Факултету ликовних уметности у Београду 2019. године. Од 2017. године ради као доцент на Катедри за вајарство Академије уметности у Новом Саду. Чланица је УЛУС-а, као и СУЛУВ-а. Учесница је бројних ликовних конкурса, пројеката и групних изложби у земљи и иностранству. Самостално је излагала девет пута. Добитница је три награде за скулптуру у материјалу СО Савски Венац. Њени радови су део приватних и јавних колекција значајних институција.

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.