Scroll Top

Капитална инвестиција за Академију уметности

717A4955 smanjeno 2
}}

Мултимедијални центар
Академија уметности
Нови Сад

Проф. др. Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, и проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности потписали су Уговор о финансирању набавке нових музичких инструмената и пратеће опреме за потребе Академије уметности у вредности од 32.512.500,00 динара.

Обраћајући се присутнима у Мултимедијалном центру Академије проф. Бокан је нагласио да ће инвестиција допринети томе да се оркестар Академије уметности осамостали и да добије сопствене инструменте и нагласио да му је веома драго да је уметничка продукција са Академије уметности препозната.

Покрајински секретар проф. Милошевић нагласио је да чињеница да је новац за набавку музичких инструмената и опреме издвојен из текуће буџетске резерве говори о томе да је цела Покрајинска влада стала иза овог великог пројекта.

-Осим ових средстава, ми смо у 2017. години определили и око пет милиона динара за уметничко-истраживачке пројекте. То говори да имамо јасну перцепцију да вреди улагати у оне који својим талентом, али и огромним радом и наравно, подршком педагога, стварају изузетну уметничку продукцију, која надилази и наше етничке и државне границе и служи за понос целог региона, а рекао бих и културе овог дела света – нагласио је проф. Милошевић.

Потписивању уговора присуствовао је и проф. Мирослав Штаткић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, који је истакао да су Нови Сад, као и цела Војводина извор талентованих људи у свим доменима уметности. Штаткић је, такође, рекао да би у наредном периоду требало размишљати о изградњи зграде за Академију уметности, будући да су сви објекти које користи Академија, заправо ненаменски.

-Будући да Академија уметности у Новом Саду представља једну од најзначајнијих образовних и културних институција у региону, набавка нових музичких инструмената је један од услова даљег развоја. Постојећи музички инструменти су у интензивној употреби, већ четрдесет година, те је ову високообразовну и културну институцију потребно опремити новим инструментима – истакао је Штаткић.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.