Капитална инвестиција за Академију уметности

#
}}

Мултимедијални центар
Академија уметности
Нови Сад

Проф. др. Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, и проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности потписали су Уговор о финансирању набавке нових музичких инструмената и пратеће опреме за потребе Академије уметности у вредности од 32.512.500,00 динара.

Обраћајући се присутнима у Мултимедијалном центру Академије проф. Бокан је нагласио да ће инвестиција допринети томе да се оркестар Академије уметности осамостали и да добије сопствене инструменте и нагласио да му је веома драго да је уметничка продукција са Академије уметности препозната.

Покрајински секретар проф. Милошевић нагласио је да чињеница да је новац за набавку музичких инструмената и опреме издвојен из текуће буџетске резерве говори о томе да је цела Покрајинска влада стала иза овог великог пројекта.

-Осим ових средстава, ми смо у 2017. години определили и око пет милиона динара за уметничко-истраживачке пројекте. То говори да имамо јасну перцепцију да вреди улагати у оне који својим талентом, али и огромним радом и наравно, подршком педагога, стварају изузетну уметничку продукцију, која надилази и наше етничке и државне границе и служи за понос целог региона, а рекао бих и културе овог дела света – нагласио је проф. Милошевић.

Потписивању уговора присуствовао је и проф. Мирослав Штаткић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, који је истакао да су Нови Сад, као и цела Војводина извор талентованих људи у свим доменима уметности. Штаткић је, такође, рекао да би у наредном периоду требало размишљати о изградњи зграде за Академију уметности, будући да су сви објекти које користи Академија, заправо ненаменски.

-Будући да Академија уметности у Новом Саду представља једну од најзначајнијих образовних и културних институција у региону, набавка нових музичких инструмената је један од услова даљег развоја. Постојећи музички инструменти су у интензивној употреби, већ четрдесет година, те је ову високообразовну и културну институцију потребно опремити новим инструментима – истакао је Штаткић.

Сродне вести