Scroll Top

Концертна турнеја Ансамбла удараљки Академије уметности

udaraljke
}}

Концертна турнеја Ансамбла удараљки Академије уметности
10-15.10.2022.

Након летње паузе, Ансамбл удараљки Академије уметности поново ће наступити у Новом Саду где ће 12.10.2022. са почетком у 20 часова у Галерији Матице српске одржати први концерт у оквиру своје овогодишње турнеје, подржане од стране Министарства културе и информисања Републике Србије.

Програм концертне турнеје можете погледати ОВДЕ.

Овај концерт је идеална прилика да чујете и упознате шири спектар ударачких инструмената који се не сме пропустити. Дивљи ритмови бубњева, племените боје маримбе и вибрафона, мистични склоп два најстарија музичка инструмента, људског гласа и удараљки, су само неке од ствари које вас очекују на концерту.

Наш циљ је, између осталог, да што је могуће већи круг публике упознамо са инструментима из породице удараљки, тако да ћете, осим већ добро познатих инструмената попут добоша, чинела и бубњева, на овом концерту имати прилику да видите и мање познате инструменте, попут маримбе, вибрафона, ксилофона и других. Тиме настављамо праксу популаризације удараљки на простору наше земљу коју смо започели 2006. године, оснивањем овог ансамбла.

Од тада ансамбл одржава годишње концерте на којима су нам гости били и ударачки ансамбли „Schlagwerk Wien“ (Беч, Аустрија) и „Tolkalci AG“ (Љубљана, Словенија), као и мешовити хор Академије уметности и гудачки оркестар „Ad-Hoc“.

Осим тога ансамбл иза себе броји и наступе на другим важним догађајима попут отварања зграде Ректората Универзитета у Новом Саду, отварање обновљене Галерије Матице српске и других. Осим концертне активности, бавимо се и едукацијом младих и промоцијом удараљки међу децом.
Један од највећих подухвата у том домену је остварен едукативном турнејом 2008. у којој је ансамбл одржао концерте у десет градова. У оквиру овогодишње турнеје ћемо концерте одржати у Суботици, Сомбору, Шапцу, Новом Саду, Сремској Митровици, Вршцу и Зрењанину.

Рад Ансамбла можете пратити на званичној фејсбук страници ансамбла на www.facebook.com/PercussionNoviSad

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.