Scroll Top

Концерт Apollon Socragète/Sati/Stravinski

pozivnica Sati Stravinski (1)
}}

Концерт Apollon Socragète/Sati/Stravinski
8.10.2022. у 20.00
Свечана сала Градске куће Сомбор
9.10.2022. у 20.00
Новосадска синагога

Идеја музиког догађаја  Apollon Socragète да се на истом концерту изведу Сатијев „Сократ” и „Аполон, предводник муза” Игора Стравинског, потекла је из жеље да се подсетимо на то како су око тема класичне грчке уметности и митолошких референци повезаних с неокласицизмом у Паризу између двадесетих и тридесетих година XX века сазрела различита и необична уметничка искуства из којих су проистекли бројни и веома подстицајни плодови у савременој музичкој продукцији.

Sâm Sati је у писму једном пријатељу осврћући се на Сократову генезу написао: „Компонујем нешто бело и чисто попут антике“.
Реализацију пројекта води класа оркестарског дириговања на Конзерваторијуму „Ђ. Тартини“ у Трсту под руководством маестра Марка Анђуса.

Догађај се реализују у оквиру културне сарадње Италија-Србија Конзерваторијум Ђузепе „Тартини” у Трсту, Академија уметности у Новом Саду и Конзерваторијум „Бенедето Марчело” у Венецији, у смислу закона 212/2012.

Програм:

Erik Sati (1866 – 1925)

Sokrat

Simfonijska drama 

za orkestar i četiri ženska glasa

 Dirigent  – Mattia Veggo (Sombor)

Ana Erčulj (Novi Sad)

 

Alina Arakelova  – Sokrat

Dajana Dujmović  – Fedra

Elif Canbazoglu – Alkibijad

Kamilla Karginova –  Fedon

 

Igor Stravinski (1882 – 1971)

 Apolon, predvodnik muza

za gudački orkestar

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.