Scroll Top

Дан Академије уметности – изложба „Quo Vadis Homo“ онлајн емитовање

Reshape katalog.indd
}}

Дан Академије уметности
Изложба „Quo Vadis Homo“
Онлајн емитовање, среда 22. априла 2020. у 20:30
Департман ликовних уметности

Поводом обележавања 46. рођендана Академије уметности изложба „Quo Vadis Homo“ студената Академије уметности биће онлајн емитована у среду, 22. априла 2020. на јутјуб каналу и Фејсбук страници Академије уметности са почетком у 20:30 часова.

Изложба „Quo Vadis Homo“ представља радове студената Академије уметности Нови Сад који одговарају на тему интернационалне међународне конференције “Reshaping Work” и тематском оквиру “будућност рада у дигиталном окружењу”. Радови студенти представљају уметничку интерпретацију изазова који нас чекају у будућности – проблема рада, комуникације, одрживог развоја, екологије, односа човека и технологије. Радови су у форми интерактивних видео игара, кратких цртаних анимација, стрипа, архитектонских пројеката, инсталација, видеа и слично.

Чињеница да су се радови студената са смерова Дизајн видео игара, Илустрација и Дизајн ентеријера нашли заједно на изложби „Quo Vadis Homo“ није никаква случајност. У питању су најновији смерови Академије уметности у Новом Саду који прате савремене тенденције у дизајну и уметности, школујући кадрове за будуће реално тржиште рада, истовремено се старајући да створе оригиналне и креативне, стваралачке и критичке личности, које својим деловањем могу да утичу на друштвену стварност у будућности. Радови ових младих људи јесу клица могуће будућности, која ће можда изгледати управо онако како је они замишљају.

У креативном процесу не сме се изгубити из вида одговорност професора и ментора који су водили радионице током којих су студенти креирали своје радове. Њихова улога била је да охрабре и подстакну креативно и критичко мишљење студената и да им пренесу своје знање и искуство.

Будућност рада у дигиталном окружењу, које је подложно брзим променама, које непрестано ствара бројна нова занимања, мењајући тиме све секторе људског деловања и целокупну приведу, је неизвесна. Те дубинске промене траже и свој уметнички израз. Тако су се пред нама на изложби нашле текстуалне видео игре, стрипови, гиф анимације, илустрације, архитектонски пројекти, видео пројекције и скулптуре, неке старе, али и неке нове уметничке форме. Однос између уметности и технологије, човека и машине, живог и неживог, тема је радова ових младих људи који својом уметничком интуицијом покушавају да наслуте изазове будућности.

Проф. Мирослав Шилић, шеф Департмана ликовних уметности

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.