Scroll Top

SMS MUSIC ПОКЛОНИО ДИГИТАЛНИ КЛАВИР АКАДЕМИЈИ УМЕТНОСТИ

6

SMS MUSIC ПОКЛОНИО ДИГИТАЛНИ КЛАВИР АКАДЕМИЈИ УМЕТНОСТИ

SMS Music из Новог Сада, ексклузивни увозник и дистрибутер клавира Kawai за територију Србије, поклонио је Академији уметности у Новом Саду дигитални клавир Kawai KCP80. Свечана примопредаја дигиталног клавира се одржала данас, 24. децембра 2012. на Академији уметности у Новом Саду где су власник предузећа СМС Мусиц, Сеад Лорбек, и декан Академије уметности у Новом Саду, професор Зоран Крајишник, потписали Уговор о донацији овог инструмента. Инструмент је намењен за практични рад студента са потпуним оштећењем вида Угљеше Бркљача, који је прву годину основних академских студија клавира на Академији уметности у Новом Саду уписао школске 2012/2013. године у класи професора Ратимира Мартиновића.

Угљеша Бркљач је рођен 1993. године у Сомбору. Основну школу и основну музичку школу завршио је у Апатину. Похађао је средњу Музичку школу „Петар Коњовић“ у Сомбору коју је завршио са одличним успехом и као ученик генерације. Носилац је дипломе „Вук Караџић“. Током школовања је учествовао на многобројним такмичењима младих пијаниста у земљи и иностранству где је постизао врло запажене резултате. Освојио је бројне награде, од којих посебно издвајамо: Прва награда на Такмичењу младих пијаниста у Зрењанину 2009, 2010. и 2011; Прва награда на Међународном фестивалу младих пијаниста у Шапцу (соло клавир) 2010; Прва награда на Републичком такмичењу ученика музичких и балетских школа Србије у Београду 2011.

Захваљујемо се предузећу SMS Music на овој великодушној донацији.

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.