Scroll Top

ДЕМУСИС: Онлајн обука наставника на Литванској академији за музику и позориште

Onlajn Litvanija
}}

ДЕМУСИС: Онлајн обука наставника на Литванској академији за музику и позориште
02-18.12.2020.

Обука наставника за промене наставног плана и програма и курсеве целоживотног учења у националним академским партнерским институцијама (P1–P3) реализовали су у онлајн формату од 2. до 18. децембра 2020. године. Предавачи су били професори са Литванске академије за музику и позориште (P6).

Током двонедељне обуке обучено је 27 наставника са Факултета музичке уметности Универзитета уметности у Београду (P1), осам са Академије уметности Универзитета у Новом Саду (P2) и осам са Факултета музичке уметности у Београду и Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу (P3).

Обука, коју је водило шест наставника из литванске партнерске институције (Mantautas Krukauskas, Roberto Bečera, Vitenis Gadliauskas, Jonas Jurkunas, Lina Navickaite–Martinelli i Andrius Juškis), покривала је теме у вези са главним тематским областима пројекта: дигиталне музичке компетенције и учење на даљину, и друштвени ангажман академских музичара.

Првобитно је обука наставника била планирана за март 2020. године, као и студијска посета 12 наставника из Србије у Виљнус, а отказана је због избијања пандемије корона вируса. Стога је, с обзиром на актуелна ограничења путовања и мере социјалног дистанцирања, обука наставника организована и реализована у онлајн формату.

Свака тема коју су представили LMTA наставници пратила је дискусија о питањима и одговорима.

Следеће две недеље након централних презентација и дискусија биле су резервисане за индивидуалне или консултације у малим групама и специфичне обуке, као и накнадне акције.

Нове околности наметнуте ограничењима епидемије COVID-19, довеле су у први план неке теме везане за дигиталне компетенције и знања, посебно оне које се односе на наставу и учење на даљину.

Информације о онлајн обуци можете погледати ОВДЕ.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.