Scroll Top

Расписан конкурс за 16. Међународнo бијенале уметности минијатуре

16-Bijenale-zbirno-1
}}

Расписан конкурс за 16. Међународнo бијенале уметности минијатуре

Културни центар Горњи Милановац расписао је конкурс за учешће на 16. Међународном бијеналу уметности минијатуре. Отварање излозбе је предвиђено за 23. април 2022. године. Рок за достављање радова је 31. октобар 2021. године. Место отварања је Модерна галерија Културног центра, а поставка ће трајати најмање два месеца.

Конкурс је отворен за све пунолетне који се баве уметничком делатношћу и који прихватају услове учешћа. Уметници задржавају потпуну слободу избора теме и технике и на конкурс могу да пријаве највише два рада и то искључиво у истој изложбеној категорији.

За излагање ће бити прихваћени само оригинални радови, настали у последње две године, које Уметнички савет (Селекциона комисија) буде вредновао као дела високог уметничког и професионалног домета.

Изложбене категорије су: сликарство, графика, скулптура, цртеж, примењена уметност, фотографија и интермедија.

Календар манифестације:

– Конкурс је отворен од 1. септембра до 31. октобра 2021.

– Селекција радова: 13. и 14. новембар 2021.

– Жирирање радова: 27. и 28. новембар 2021.

– Рок за повратак одбијених радова: 31. јануар 2022.

– Свечано отварање изложбе: 23. април 2022.

– Изложба траје од 23. априла до 30. јуна 2022.

Рок за повратак радова: 31. децембар 2022. године. Радови који се из одређених разлога врате организатору биће депоновани код организатора. Уколико се аутори не јаве у року од три године радови ће од стране стручне комисије бити распоређени у Збирку или Продајни фонд Бијенала.

Уметнички савет:
1. Божидар Плазинић, председник
2. Сања Филиповић, заменик председника
3. Ђорђе Станојевић, члан

Међународни жири 16. Међународног бијенала уметности минијатуре:

1. Бранимир Карановић, Србија, председник
2. Луција Ђурашковић, Црна Гора, члан
3. Александра Лазар, Енглеска-Србија, члан

У случају спречености појединих чланова жирија, Културни центар, као организатор Бијенала задржава право да именије другог члана Међународног жирија.

Награде Бијенала су: Гран при (1.500 евра) и седам равноправних награда у рангу прве награде (по 500 евра) у свакој изложбеној категорији. Награде не морају бити додељене у свим изложбеним категоријама. Сви награђени радови улазе у Збирку Бијенала (новчана награда подразумева откуп рада).

За радове у дводимензионалној техници максимално дозвољене димензије су 10×10 цм. Максималне спољне димензије, уколико постоји паспарту или рам, су 20×20 цм. За радове у три димензије, максимална дозвољена величина је 10x10x10 cm, са постаментом, рад не сме прелазити димензије 20x20x20 cm.

Потписани радови, пријавни формулар и потврда о уплати партиципације (са именом и презименом учесника) достављају се најкасније до 31. октобра 2021. године на адресу: Међународни бијенале уметности минијатуре – Културни центар, Трг кнеза Михаила 1, п. фах 92, 32300 Горњи Милановац, Република Србија.

Партиципација:
Домаћи аутори плаћају партиципацију у нето износу од 1.000 динара. За ауторе из иностраних земаља партиципација, по пријави, износи (нето) 40 евра или 40 америчких долара.

ПРАВИЛНИК и ПРИЈАВНИ ФОРМЛУАР.

фото: кцгм

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.