Scroll Top

Концерт јапанске маримба уметнице Аје Сузуки у Новом Саду

Chiye-Namegai
}}

Културна станица Еђшег
(Антона Чехова 4)
среда 1. јун 2022. у 20 часова.
Улаз на концерт је слободан.

Јапанска амбасада у Републици Србији, у сарадњи са Београдском филхармонијом, Академијом уметности у Новом Саду и Културном станицом Еђшег, са великим задовољством вас позивају на концерт јапанске маримба уметнице Аје Сузуки.

Јапанска перкусионисткиња Аја Сузуки долази из Белгије где је почела да студира музику са шест година. Након завршене средње школе, у време кад је већ извела много солистичких концерата, наставила је студије у музичкој школи Тохо-Гакуен у Токију где је студирала у класи светски познате маримбисткиње Кеико Абе. Уследила је затим прва награда на такмичењу Маримба Спиритуал 2012. које је одржано у знак сећања на композитора Миноруа Микија. Године 2013. осваја прву награду на такмичењу маримбе на Фестивалу бубњева у Пољској (укључујући и Гран При), а исте године била је и финалиста Међународног такмичења маримбе у Јужној Калифорнији (СЦИМЦ). Студирала је мастер програм Удараљке на Краљевском конзерваторијуму у Генту и дипломирала 2017. године на Одсеку класичне музике. Наступала је са неким ансамблима као што су ictus ensemble, Spectra ensemble Ghent и Quixtet. Такође, свира соло програме на многим фестивалима.

Флајер можете преузети ОВДЕ.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.