Poseta Galeriji naivne umetnosti u Kovačici u okviru projekta „Naivno slikarstvo kao odrednica u stvaranju filmske slike“

Naiva
}}

Poseta Galeriji naivne umetnosti u Kovačici u okviru projekta “„Naivno slikarstvo kao odrednica u stvaranju filmske slike“

Studenti Departmana dramske umetnosti (Katedra za audio – vizuelne medije), učesnici istraživačko – umetničkog projekta „Naivno slikartsvo kao odrednica u stvaranju filmske slike“ posetili su svetsku prestonicu naivnog slikarstva Kovačicu gde su u Galeriji naivne umetnosti imali prilike da razgovaraju sa slikarima naive i da upoznaju procese rada koji će im poslužiti pri stvaranju filmske slike u kratkom filmu koji će se snimati kao poslednja faza umetničko – istraživačkog projekta. Studenti su u Kovačici boravili sa doc. Elidom Mesaroš Lajko, rukovodiocem projekta.

Prethodno, studenti su poslušali uvodna predavanja koja su na temu „Naive“ pripremili: prof. Vidoje Tucović, doc. Elida Mesaroš Lajko i prof. Žarko Lazić, a u praktičnom delu radionice studenti su imali priliku da zajedno sa profesorima u okviru studije slučaja ispituju sliku naivnog slikarstva i njeno pretapanje u filmsku sliku koristeći kamere i svetlo.

Projekat je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Slične vesti

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.