Scroll Top

Посета Галерији наивне уметности у Ковачици у оквиру пројекта „Наивно сликарство као одредница у стварању филмске слике“

Naiva
}}

Посета Галерији наивне уметности у Ковачици у оквиру пројекта “„Наивно сликарство као одредница у стварању филмске слике“

Студенти Департмана драмске уметности (Катедра за аудио – визуелне медије), учесници истраживачко – уметничког пројекта „Наивно сликартсво као одредница у стварању филмске слике“ посетили су светску престоницу наивног сликарства Ковачицу где су у Галерији наивне уметности имали прилике да разговарају са сликарима наиве и да упознају процесе рада који ће им послужити при стварању филмске слике у кратком филму који ће се снимати као последња фаза уметничко – истраживачког пројекта. Студенти су у Ковачици боравили са доц. Елидом Месарош Лајко, руководиоцем пројекта.

Претходно, студенти су послушали уводна предавања која су на тему „Наиве“ припремили: проф. Видоје Туцовић, доц. Елида Месарош Лајко и проф. Жарко Лазић, а у практичном делу радионице студенти су имали прилику да заједно са професорима у оквиру студије случаја испитују слику наивног сликарства и њено претапање у филмску слику користећи камере и светло.

Пројекат је подржан од стране Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.