П.А.М. Презентација музичких робота

Задовољство нам је да вас позовемо на презентацију П.А.М. бенда – музичких робота професора Курта Кобла, виолинисте, композитора и истраживача који предаје на Универзитету у Бриџпорту, држава Конектикат, САД.

П.А.М. банд је аутентични оркестар делимично аутоматизованих инструмената који уз помоћ светлосних сензора и сензора покрета омогућује да се произведе тон. Могућности његове употребе су бројне, а једна од значајнијих је да представља асистивну технологију која помаже особама са инвалидитетом да се кроз музику укључе у друштво.

Презентација музичких робота ће се одржати у понедељак, 15. октобра 2012. са почетком у 18 часова у Мултимедијалном центру Академије уметности у Новом Саду (Ђуре Јакшића 7) уз присуство аташеа за културу Сједињених Америчких Држава, господина Џона Гиблина и професора Курта Кобла.

На презентацији ће говорити проф. Зоран Крајишник, декан Академије уметности, господин Џон Гиблин, аташе за културу Амбасаде САД у Београду, професор Курт Кобл, иноватор и донатор ПАМ оркестра Академији уметности у Новом Саду и господин Петар Бурсаћ, генерални менаџер пројеката Војвођанске хорске асоцијације (ВОЦА).
[line]

 

Сличне вести