Scroll Top

П.А.М. Презентација музичких робота

18

Задовољство нам је да вас позовемо на презентацију П.А.М. бенда – музичких робота професора Курта Кобла, виолинисте, композитора и истраживача који предаје на Универзитету у Бриџпорту, држава Конектикат, САД.

П.А.М. банд је аутентични оркестар делимично аутоматизованих инструмената који уз помоћ светлосних сензора и сензора покрета омогућује да се произведе тон. Могућности његове употребе су бројне, а једна од значајнијих је да представља асистивну технологију која помаже особама са инвалидитетом да се кроз музику укључе у друштво.

Презентација музичких робота ће се одржати у понедељак, 15. октобра 2012. са почетком у 18 часова у Мултимедијалном центру Академије уметности у Новом Саду (Ђуре Јакшића 7) уз присуство аташеа за културу Сједињених Америчких Држава, господина Џона Гиблина и професора Курта Кобла.

На презентацији ће говорити проф. Зоран Крајишник, декан Академије уметности, господин Џон Гиблин, аташе за културу Амбасаде САД у Београду, професор Курт Кобл, иноватор и донатор ПАМ оркестра Академији уметности у Новом Саду и господин Петар Бурсаћ, генерални менаџер пројеката Војвођанске хорске асоцијације (ВОЦА).
[line]

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.