Scroll Top

Редитељ доц. Борис Лијешевић, добитник Награде града Београда за представу “Читач”

Boris
}}

Редитељ доц. Борис Лијешевић, добитник Награде града Београда за представу “Читач”

Добитник Награде града Београда “Деспот Стефан Лазаровић” за позоришно стваралаштво у 2020. години је редитељ и доцент на Депратману драмских уметности Академије уметности Нови Сад Борис Лијешевић – за поставку представе “Читач” на сцени Београдског драмског позоришта.

-Награда Града Београда је важна ствар за мене, али и за позориште и нашу представу. Не припада само мени већ целој екипи која је радила: Федору, Јањи, Драгани, Стефану, Мири, Боди, Милици, Марку, Ивану, Милени, Јадранки, Марији, Ољи, Биљани и Југу који се није двоумио ни секунде када сам рекао да бих радио наслов “Читач”. Свака моја награда припада, пре свега, мојој породици – Јелени и деци Душану и Павлу, који ме на одласку увек задржавају и убеђују да не идем на пробу него да останем да се играмо – истакао је доц. Борис Лијешевић.

Познати редитељ, иначе најмлађи професор глуме на Академији уметности у Новом Саду, са још једном академском дипломом (завршио је и књижевност), освојио је до сада двадесетак професионалних признања. Између осталих, награду “Бојан Ступица”, Гран при “Мира Траиловић”, две Стеријине награде и “Златног ћурана”. Представа “Читач” премијерно је изведена у октобру прошле године, а у “Новостима” је изашла критика са оценом да се “у хармонији емоција и чињеница којима Лијешевић, редитељ ретког сензибилитета и осећаја за драмско, потпуно влада, створила једна велика представа”.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.