Reditelj doc. Boris Liješević, dobitnik Nagrade grada Beograda za predstavu “Čitač”

Boris
}}

Reditelj doc. Boris Liješević, dobitnik Nagrade grada Beograda za predstavu “Čitač”

Dobitnik Nagrade grada Beograda “Despot Stefan Lazarović” za pozorišno stvaralaštvo u 2020. godini je reditelj i docent na Depratmanu dramskih umetnosti Akademije umetnosti Novi Sad Boris Liješević – za postavku predstave “Čitač” na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

-Nagrada Grada Beograda je važna stvar za mene, ali i za pozorište i našu predstavu. Ne pripada samo meni već celoj ekipi koja je radila: Fedoru, Janji, Dragani, Stefanu, Miri, Bodi, Milici, Marku, Ivanu, Mileni, Jadranki, Mariji, Olji, Biljani i Jugu koji se nije dvoumio ni sekunde kada sam rekao da bih radio naslov “Čitač”. Svaka moja nagrada pripada, pre svega, mojoj porodici – Jeleni i deci Dušanu i Pavlu, koji me na odlasku uvek zadržavaju i ubeđuju da ne idem na probu nego da ostanem da se igramo – istakao je doc. Boris Liješević.

Poznati reditelj, inače najmlađi profesor glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, sa još jednom akademskom diplomom (završio je i književnost), osvojio je do sada dvadesetak profesionalnih priznanja. Između ostalih, nagradu “Bojan Stupica”, Gran pri “Mira Trailović”, dve Sterijine nagrade i “Zlatnog ćurana”. Predstava “Čitač” premijerno je izvedena u oktobru prošle godine, a u “Novostima” je izašla kritika sa ocenom da se “u harmoniji emocija i činjenica kojima Liješević, reditelj retkog senzibiliteta i osećaja za dramsko, potpuno vlada, stvorila jedna velika predstava”.

Slične vesti

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.