Scroll Top

Страхиња Тривковић, ђак Треће београдске гимназије освојио друго место на Светском такмичењу из енглеског језика у Кини

strahinja finale
}}

Страхиња Тривковић, ђак Треће београдске гимназије освојио друго место на Светском такмичењу из енглеског језика у Кини

Страхиња Тривковић, ђак Треће београдске гимназије освојио друго место на Светском такмичењу из енглеског језика у Кини

Страхиња Тривковић, ђак трећег разреда Треће београдске гимназије освојио је друго место на светском такмичењу Појас и пут “21st Century Cup” из енглеског језика које се одржало у Шангају (Кина) од 10. до 14. октобра 2023. у конкуренцији од 30 учесника, као најмлађи такмичар.

Такмичење је окупило укупно представнике из 60 држава, а у великом финалу учествовало је њих 30. Такмичари су презентовали рад на тему “Artificial intelligence, a blessing or a curse?”.

Страхиња је био најмлађи такмичар, а како каже у конкуренцији је био са студентима, али је без обзира на разлику у годинама успео да избори друго место.

“Ово такмичење, и сам пут је нешто што ћу памтити заувек. Будући да сам путовао сам на други крај света, и назад, сматрам да сам добио велико искуство и самопоуздање. Боравак у Кини је био невероватан – Кина ми се као држава веома свидела, људи, култура, традиција, уметност, храна и много тога. Створио сам сјајна пријатељства са младим људима, како из Кине, тако и из свих крајева света, са којима сам провео дивне тренутке на самом такмичењу и са којима ћу остати у контакту. Учествовао сам у великој размени култура и животних прича заједно са другим такмичарима, организаторима, волонтерима и студентима из Кине који су ту боравили”, истиче Страхиње и наводи да је организација самог такмичења била перфектна.

Светско такмичење „21st Century Cup“ је такмичење из енглеског језика намењено љубитељима јавног наступа широм света које је 1996. године иницирала Чајна дејли. Национално такмичење одржало се у септембру ове године по трећи пут у организацији Академије уметности Нови Сад, а у сарадњи са партнерима из Кине „21st Century Cup“.

Прошле године кандидат из Србије, Алекса Радојчић студент Правног факулета Универзитета у Београду освојио је четврто место које је одржано у онлине формат због пандемије Корона вирусом.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.