Дводневни септембарски курс за студенте глуме – Телесна експресија

#
}}

Курс за студенте глуме
Телесна експресија
Септембар 2018.
Академија уметности

Курс Телесна експресија током два дана трајања водиће Анђелко Берош, који долази са Интернационалне школе телесне миме и физичког театра у Барселони.

Програм курса :
-ходови
-техника (Ртјен Декру)
-имповизације
-фигуре (Етјен Еекру)
-упознавање са репертоаром

Анђелко Берош рођен је у Сплиту 1988. године. Дипломирао је глуму у класи професорке Мирјане Карановић на Академији уметности у Београду 2014. године. Мастерирао је 2017. године на Академији уметности у Новом Саду, пројектом „Последња шанса“ на студијском програму Примењено позориште. Исте године уписује интернационалну школу телесне миме и физичког театара у Барселони (Internacional School of Corporeal Mime and Physical Theatre- Etiene Decroux technique). Глумио је у разним позоришним, филмским и телевизијским пројекатима међу којима су филмови Поред мене, Психосеанса, Љубавни случај; серије Синђелићи, Ургентни центар, Сумљива лица, као и представе Браћа Блузери (мјузикл), Црвена -Самоубиство нације, Циркус-анти, Блискост итд.

Већ као студент глуме Анђелко се заљубио у сценски покрет. Предмет је постао његова опсесија.
-Како су професори на нашим академијама дошли из француске Лекок школе, одлучио сам се за нешто сасвим супротно. Телесна мима, којом се бавио Е. Декру, отворила ми је сасвим нове видике и нови начин рада у позоришту какав раније нисам познавао. Надам се да мом проучавању ове и неких других техника физичког театра неће бити краја – наводи Анђелко и додаје да му је драго ми је што ће гостовати на Академији уметности у Новом Саду и пренети барем део онога што сам научио.

Сродне вести