Предавање и радионица о инкџет штампи

Vizual za Jelenu Vorgucin 1
}}

Предавање и радионица о инкџет штампи
Предавач: Милан Живковић
Четвртак, 17. јануар 2019. од 11.00 до 17.00
Катедра за фотографију
Косовска 33
Департман ликовних уметности

Милан Живковић, фотограф и један од првих аутора који је добио Диџиграфи сертификат за штампу одржаће предавање и радионицу за све студенте и запослене на Академији уметности у четвртак, 17. јануара 2019. у просторијама Катедре за фотографију на Академији уметности у објекту који се налази у улици Косовска 33. Предавање и радионица ће трајати 11 до 17 часова.

Распоред радионице:
11.00 – 13.30 Предавање о штампачима, врстама инкџет штампе, коришћењу различитих папира, сертификатима;
13.30 – 15.00 Пауза за ручак;
15.00 – 17.00 Презентација штампе.

Милан Живковић представиће студентима могућности инкџет технологије штампе од економичног нискобуџетног принта до врхунских отисака чији квалитет и трајност задовољава високе критеријуме музеја и галерија широм света. Након предавања у ком ће поред различитих техника штампе, врста штампача и начина сертификовања бити речи и о различитим папирима, Милан Живковић демонстрираће штампу на лицу места кроз одабране радове студената.

У ери дигиталне технологије фотографија на папиру постала је реткост јер нам разноврсни дисплеји омогућавају виртуелно гледање и дељење било каквог визуелног материјала. Међутим, представљање ауторског рада на изложбама или кроз разноврсне публикације опет покреће питање врхунског, професионалног принта, што технологија инкџет штампе сасвим омогућава.

Више информација о раду Милана Живковића можете погледати ОВДЕ.

Више информација о диџиграфији можете погледати ОВДЕ.

Related Posts