Завршено снимање филма „Челкаш“ Ружице Ање Тадић, студенткиње мулимедијалне режије

#
}}

Завршено снимање филма“Челкаш“
Ружице Ање Тадић, студенткиње мулимедијалне режије
Класа проф. Никита Миливојевић, асистенти: Момчило Миљковић и Јелена Ђулвезан Милковић.

Завршено снимање филма“Челкаш“ студенткиње мулимедијалне режије Ружице Ање Тадић у класи професора Никите Миливојевића и асистената Момчила Миљковића и Јелене Ђулвезан Милковић.

Краткометражни играни филм „Челкаш“ у продукцији Академије уметности у Новом Саду је настао према адаптацији истоимене приче Максима Горког. У једном дану на пристаништу се срећу неискусни Гаврило, младић са села и локални кријумчар, Челкаш – који га спретно за једно вече увуче у свет криминала. У моралној дилеми како да одабере прави пут да обезбеди своју егзистенцију, добар младић замало постане убица, а криминалац покаже милосрђе и поштење.

Директор фотографије је Стефан Димитрије Димић, студент треће године камере.
Глумачку екипу чине студенти Академије и двадесетак статиста. Насловне улоге су поверене студентима треће године глуме, у улози Челкаша је Ненад Ј. Поповић, Гаврило је Милош Мацура, а у осталим улогама су Ђорђе Митровић, Јован Вељковић, Јелена Лончар, Никола Огњен Радуловић и други.

Ауторску музику у филму, композицију и текст песме „До зоре“ потписују Дарко Радојевић и Стефан Остојић.

У екипи филма су и бројни студенти Департмана драмских уметности и Катедре за аудио визуелне медије: студенти камере Марко Мочић, Михајло Дондур и Ненад Маринковић, студенти продукције Кристина Кљајић, Никола Лојпур и Ђорђе Мургашки, студенти снимања и дизајна звука Ђорђе Стевановић, Марко Мишковић, Филип Готовац, дизајна светла Ања Секулић и Небојша Бадњар, визуелних ефекти и анимације Јован Блешић, сликарства Милка Жуњанин, монтаже Филип Кљакић. Асистент режије је Михајло Витезовић, студент мастера мултимедијалне режије.

Снимање се одвијало на локацијама: Дунав у Ковиљу, Манастир Ковиљ, Лука Нови Сад, Речна флотила и студију Академије уметности у објекту који се налази у Косовској 33.

У току је завршетак још три краткометражна играна филма студената треће године мултимедијалне режије према приповеткама А.П. Чехова: „Жељна сна“ Алексе Пантића, „Шведска шибица“ Владислава Велковског и „Маска“ Ивана Вање Алача.

Сродне вести