Ново искуство за наше студенте – изложба у пословници Sberbank Srbija

Radovi nasih studenata
}}

Sberbank Srbijа
Уторак, 20. мај 2017. године у 12:00 часова
Теодора Павловића 36
Нови Сад

Радови студената треће и четврте године Департмана ликовне уметности изложени су данас на свечаном отварању нове пословнице Sberbank Srbijа на којој су присуствовали: проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности, Милош Вучевић, градоначелник града Новог Сада, као и представници банке Маријана Василесцу, председница извршног одбора и Миодраг Стојановић, директор сектора продаје и дистрибуције.

Проф. Синиша Бокан у обраћању званицама на отварању пословнице истакао је да је за нас овај вид излагања студентских радова добродошао исто колико и изложбе.

-Ове специфичне околности представљају ново искуство за наше студенте. Лепо је и важно што се њихови радови неће видети само овде, већ и на порталима Академије и банке, што ће нам дати прилику да чујемо коментаре и повратне реакције. На овај начин студенте охрабрујемо да радове јавно приказују и да, што је могуће више, буду изложени критичкој сфери јавности. Ово је само почетак сарадње са банком, сигуран сам да ће се у будућности наша сарадњу даље унапређивати – рекао је проф. Бокан.

Милош Вучевић, градоначелник града Новог Сада напоменуо је да је комуникација и сарадња са Академијом уметности у Новом Саду пример како једна озбиљна фирма треба и може да буде друштвено одговорна.

-Не сумњам да ћете уживати у изложби новосадских академаца – истакао је градоначелник и искористио прилику да упозна младе уметнике, студенте Академије уметности и пожели им много среће у даљем стваралаштву.

Велико задовољство сарадње са Академијом уметности поделила је са присутнима и Маријана Василесцу, председница извршног одбора Sberbank Srbije.

-Сарадња са Академијом у складу је са нашом стратегијом друштвене одговорности. Млади представљају будућност и велико нам је задовољство што можемо да им пружимо овај вид афирмације. Уз изложбу радова, промоцију младих уметника проширићемо и путем друштвених мрежа наше банке. Ово је само почетак сарадње са Академијом, коју ћемо са задовољством наставити и кроз будуће пројекте – навела је у обраћању Маријана Василесцу.

Радове у наредних шест недеља изложиће студенти:

–  Јована Чајовић – студенткиња 4. године, на студијском програму – сликарство;

– Николина Малинић – студенткиња 4. године, на студијском програму – сликарство;

– Милена Николић – студенткиња 4. године, на студијском програму – сликарство;

–  Алекса Пивнички – студент 3. године, на студијском програму – сликарство;

Нина Миливојевић – студенткиња 3. године, на студијском програму – сликарство.

Сличне вести