Scroll Top

Ново искуство за наше студенте – изложба у пословници Sberbank Srbija

Radovi nasih studenata
}}

Sberbank Srbijа
Уторак, 20. мај 2017. године у 12:00 часова
Теодора Павловића 36
Нови Сад

Радови студената треће и четврте године Департмана ликовне уметности изложени су данас на свечаном отварању нове пословнице Sberbank Srbijа на којој су присуствовали: проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности, Милош Вучевић, градоначелник града Новог Сада, као и представници банке Маријана Василесцу, председница извршног одбора и Миодраг Стојановић, директор сектора продаје и дистрибуције.

Проф. Синиша Бокан у обраћању званицама на отварању пословнице истакао је да је за нас овај вид излагања студентских радова добродошао исто колико и изложбе.

-Ове специфичне околности представљају ново искуство за наше студенте. Лепо је и важно што се њихови радови неће видети само овде, већ и на порталима Академије и банке, што ће нам дати прилику да чујемо коментаре и повратне реакције. На овај начин студенте охрабрујемо да радове јавно приказују и да, што је могуће више, буду изложени критичкој сфери јавности. Ово је само почетак сарадње са банком, сигуран сам да ће се у будућности наша сарадњу даље унапређивати – рекао је проф. Бокан.

Милош Вучевић, градоначелник града Новог Сада напоменуо је да је комуникација и сарадња са Академијом уметности у Новом Саду пример како једна озбиљна фирма треба и може да буде друштвено одговорна.

-Не сумњам да ћете уживати у изложби новосадских академаца – истакао је градоначелник и искористио прилику да упозна младе уметнике, студенте Академије уметности и пожели им много среће у даљем стваралаштву.

Велико задовољство сарадње са Академијом уметности поделила је са присутнима и Маријана Василесцу, председница извршног одбора Sberbank Srbije.

-Сарадња са Академијом у складу је са нашом стратегијом друштвене одговорности. Млади представљају будућност и велико нам је задовољство што можемо да им пружимо овај вид афирмације. Уз изложбу радова, промоцију младих уметника проширићемо и путем друштвених мрежа наше банке. Ово је само почетак сарадње са Академијом, коју ћемо са задовољством наставити и кроз будуће пројекте – навела је у обраћању Маријана Василесцу.

Радове у наредних шест недеља изложиће студенти:

–  Јована Чајовић – студенткиња 4. године, на студијском програму – сликарство;

– Николина Малинић – студенткиња 4. године, на студијском програму – сликарство;

– Милена Николић – студенткиња 4. године, на студијском програму – сликарство;

–  Алекса Пивнички – студент 3. године, на студијском програму – сликарство;

Нина Миливојевић – студенткиња 3. године, на студијском програму – сликарство.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.