Scroll Top

Опремљене учионице Академије уметности

Mirovic na AUNS
}}

Донација инструмената
Департман музичке уметности
Петроварадинска тврђава
Академија уметности

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас Академију уметности, Департман музичке уметности чије је учионице Покрајинска влада опремила музичким инструментима и пратећом опремом у вредности од 32,5 милиона динара.

Будући да Академија уметности представља једну од најзначајнијих образовних и културних институција, набавка нових музичких инструмената један је од услова њеног даљег развоја и побољшања услова за студирања на овом факултету.

„После 40 година ми смо заједничким снагама обезбедили читав сет музичких инструмената за потребе Академије, и тиме показали, у суштинском смислу, да је Академија, као центар развоја уметности у АП Војводини и Републици Србији, важна иснтитуција, и да је заслужила овакву врсту подршке“, рекао је председник Мировић и додао да Покрајинска влада на овај начин показује свој однос према свим значајним образовним и културним институцијама у земљи.

Проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности истакао је да овом подршком Академија ће имати квалитетнији технички основ за развој пре свега музичке уметности у оквиру својих департмана, као и да ће и стари инструменти бити у функцији након реконструкције.

Мировић је још додао да ће са овом подршком, кроз куповину нових клавира, саксофона, тромбона и других инструмената и пратеће опреме, у Академији бити створени услови за допринос и у пројекту “Нови Сад – Европска престоница културе 2021. године“.

Посети Музичког департмана Академије уметности присуствовао је и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.

Музичку нумеру извела је Ивана Дамјанов, студенткиња друге године клавира у класи проф. Милана Миладиновића.

 

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.