Опремљене учионице Академије уметности

Mirovic na AUNS
}}

Донација инструмената
Департман музичке уметности
Петроварадинска тврђава
Академија уметности

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас Академију уметности, Департман музичке уметности чије је учионице Покрајинска влада опремила музичким инструментима и пратећом опремом у вредности од 32,5 милиона динара.

Будући да Академија уметности представља једну од најзначајнијих образовних и културних институција, набавка нових музичких инструмената један је од услова њеног даљег развоја и побољшања услова за студирања на овом факултету.

„После 40 година ми смо заједничким снагама обезбедили читав сет музичких инструмената за потребе Академије, и тиме показали, у суштинском смислу, да је Академија, као центар развоја уметности у АП Војводини и Републици Србији, важна иснтитуција, и да је заслужила овакву врсту подршке“, рекао је председник Мировић и додао да Покрајинска влада на овај начин показује свој однос према свим значајним образовним и културним институцијама у земљи.

Проф. Синиша Бокан, декан Академије уметности истакао је да овом подршком Академија ће имати квалитетнији технички основ за развој пре свега музичке уметности у оквиру својих департмана, као и да ће и стари инструменти бити у функцији након реконструкције.

Мировић је још додао да ће са овом подршком, кроз куповину нових клавира, саксофона, тромбона и других инструмената и пратеће опреме, у Академији бити створени услови за допринос и у пројекту “Нови Сад – Европска престоница културе 2021. године“.

Посети Музичког департмана Академије уметности присуствовао је и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.

Музичку нумеру извела је Ивана Дамјанов, студенткиња друге године клавира у класи проф. Милана Миладиновића.

 

Related Posts