Scroll Top

Изложба скулптура “Збијени приказ просторног облика”

Izložba vajarka Temerin
}}

Самостална Изложба скулптура Милице Милиновић Зеленовић под називом “Збијени приказ просторног облика”
Отворена до 28. фебруара 2019.

Самостална Изложба скулптура Милице Милиновић Зеленовић под називом “Збијени приказ просторног облика” отворена је прошле недеље у Галерији Културног центара “Лукијан Мушицки” у Темерину.

Изложба је за све заинтересоване отворена до краја фебруара односно до 28. фебруара 2019.
Милица Милиновић је тренутно студент специјалистичких академских студија, Скулптура у теракоти, на Катедри за Вајарство, Департмана ликовних уметности.

Досадашњим вајарским истраживањем настојала сам да дефинишем проблем згужване форме, третирајући га у различитим материјалима. Згужваност као појава, сагледава се и дефинише кроз тежње форме, али и савременог индустријског друштва, које својим приступом свакодневици такође указује на појаве згужваности и сабијености. Скулптура је медиј који данас обухвата веома широко поље истраживања, где функционишу разноврсне и наизглед међусобно непомирљиве ликовне компоненте. Материја утиче на особине форме, што представља велики изазов, те у свом раду испитујем границе до којих се може контролисати форма ако се делује неконвенционалним техникама на материјал. Однос идеје и реализације у овом раду представља водећу ликовну проблематику. Поставља се питање на који начин комуницирају идеја и материјал. Сам начин стварања згужваних форми омогућава слободно компоновање различитих облика, а збијеност облика пружа скулптури посебну масивност и стабилност. Рад на згужваној форми и њеном развоју, као и разумевању времена и света, тек ми предстоји, а овим радовима закорачила сам у то неизвесно поље.

Милица Милиновић

Биографија:

Рођена 10.04.1991 године у Новом Саду. Дипломирала на Академији уметности у Новом Саду, на вајарству  у класи професора Младена Маринкова. У току основних студија учествовала на више групних изложби и пројеката. Дипломирала 2014 године. Исте године уписала мастер студије које похађа на Универзитету у Љубљани, Академија уметности и обликовања, одсек кипарство, примљена као стипендиста Темпус фондације, у оквиру програма студената под покровитељством Европске Уније- Ерасмус Мундус/ Басилеус. Под менторством професора Матјажа Почивавшека. У току студија у Љубљани учествовала на више уметничких радионица. Мастер рад под називом Згужвана форма/ Збијени приказ просторног облика одбранила 2018 године, под менторством проф. Мирјане Благојев. Приредила једну самосталну изложбу и учествовала у око 30 групних изложби у земљи и иностранству. Члан СУЛУВ-а. Тренутно студент на Специјалистичким академским студијама/Скулптура у теракоти, на Академији уметности Нови Сад. Живи и ради у Темерину.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.