Scroll Top

Изложба “Снага је трајност јаких осећања”

}}

Изложба “Снага је трајност јаких осећања”
Културни центар Србије Париз
24.10-07.11.2024.

Изложба “Снага је трајност јаких осећања”

Проф. Босиљка Зиројевић Лечић и Ана Вртачник, самостална стручна сарадница на Катедри за сликарство Департмана ликовних и примењених уметности изложиле су радове у оквиру изложбе “Снага је трајност јаких осећања” која је свечано отворена у Културном центру Србије у Паризу у четвртак, 24. октобра 2024. у организацији Галерије Bel Art из Новог Сада. Изложба је за све посетиоце отворена до 07. новембра 2024.

На изложби “Снага је трајност јаких осећања” окупљене су уметнице Ана Вртачник, Босиљка Зиројевић Лечић, Андреа Ивановић Јакшић и Емилија Радојчић са којима Галерија Bel Art има дугогодишњу успешну сарадњу те их је у претходне три године представила у Новом Саду, Будимпешти и Бечу, а којима се у Културном центру Србије у Паризу придружила Бранкица Жиловић, уметница која преко две деценије живи и успешно ствара у Паризу.

Кустоскиња изложбе Славица Жарковић у каталогу изложбе истиче да у грађењу слике одабране уметнице користе несликарске материјале и у овим неконвенционалним сликама односно сликама-објектима уз помоћ различитих меких материјала, текстила, вуне, картона и папира поигравају се са нашим поимањем материјала и његове манифестације у уметничком делу. Сви радови су тактилни, сами материјали и форме позивају на додир, омогућавајући посматрачу директан сусрет са уметничким делом где су супротстављена својства материјала као што су тврдо и меко, чврсто и флуидно, круто и флексибилно.

Више информација о изложби можете прочитати на линку: https://belart.rs/snaga-je-trajnost-jakih-osecanja-u-kulturnom-centru-srbije-u-parizu/

Фотографија: Галерија Bel Art

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.