Scroll Top

Академија уметности на Међународном фестивалу науке и образовања

FNO festival 1
}}

Међународни фестивал науке и образовања
Кампус Универзитета у Новом Саду
12. и 13 мај 2018. од 10.00 до 18.00

Десети Међународни фестивал науке и образовања у Новом Саду одржаће се 12. и 13. маја 2018. године у централном кампусу Универзитета у Новом Саду.  Свечано отварање фестивала биће уприличено у суботу, 12. маја 2018. у 10 часова на платоу зграде Ректората Универзитета у Новом Саду. Фестивал ће за све посетиоце радити од 10 до 18 часова, а улаз је бесплатан.

Академија уметности ће се на Међународном фестивалу науке и образовања представити са две радионице које су припремиле колеге са Департмана ликовних уметности.

Радионица “Направи своју графику, сазнај како?” – Катедра за графику

Посматрачи и учесници радионице ће кроз презентацију упознати и усвојити основе графичке технике дубоке штампе. Учесници ће имати могућност да реализују властите идеје тако што ће на лицу места израдити матрице за своје графике. Материјал за израду матрица ће бити рециклажни материјал, тетрапак. На плочама од тетрапака учесници радионице ће цртати односно угравирати своје цртеже. По завршетку израде матрица моћи ће да отисну графичке листове, виде резултат рада и уколико желе понесу са собом.

Радионица “Направи, прошетај и пронађи” – Катедра за нове ликовне медије  

“Направи, прошетај и пронађи!” је креативна радионица кроз коју ћете моћи да креирате и истражујете. Научићемо вас како да брзо и лако направите своју духовиту звучну скулптуру за понети и откријете шта се крије у ћошковима фестивала. Позивамо Вас да се укључите у интерактивну потрагу за Фрушкогорским митским створењима.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.