Scroll Top

Концерт Војвођанског симфонијског оркестра

Laura
}}

Војвођански симфонијски оркестар
Петак, 16. новембар 2018. у 20.00
Синагога

Војвођански симфонијски оркестар наставља своју концертну сезону 2018/19. у Синагоги, концертом који ће се одржати у петак, 16. новембра 2018. са почетком у 20 часова.

Као солисткиња ће наступити једна од наших најугледнијих флаутисткиња своје генерације Лаура Леваи Аксин, која ће се представити са романтичарским Концертом за флауту и оркестар у Д-дуру, Карла Рајнекеа.

У првом делу програма Војвођански симфонијски оркестар ће извести Увертиру из опере „Сињор Брускино“, једно од најбољих музичко-сценских остварења Ђоакина Росинија. Други део концерта је резервисан за Свиту „Кармен“, музику писана за удараљке и гудачке инструменте коју је Родион Шчедрин написао за своју супругу балерину, а транскрипција је добро познате опере „Кармен“ Жоржа Бизеа.
За диригентским пултом, четврти пут уз Војвођански симфонијски оркестар биће Микица Јевтић, стални диригент Опере Српског народног позоришта у Новом Саду.

*Продаја улазница по цени 300,00 динара у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2/ИИ) сваког радног дана од 8 до 14 часова, као и два сата пре почетка концерта на месту догађања.

Сличне вести

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.