Концерт Војвођанског симфонијског оркестра

Laura
}}

Војвођански симфонијски оркестар
Петак, 16. новембар 2018. у 20.00
Синагога

Војвођански симфонијски оркестар наставља своју концертну сезону 2018/19. у Синагоги, концертом који ће се одржати у петак, 16. новембра 2018. са почетком у 20 часова.

Као солисткиња ће наступити једна од наших најугледнијих флаутисткиња своје генерације Лаура Леваи Аксин, која ће се представити са романтичарским Концертом за флауту и оркестар у Д-дуру, Карла Рајнекеа.

У првом делу програма Војвођански симфонијски оркестар ће извести Увертиру из опере „Сињор Брускино“, једно од најбољих музичко-сценских остварења Ђоакина Росинија. Други део концерта је резервисан за Свиту „Кармен“, музику писана за удараљке и гудачке инструменте коју је Родион Шчедрин написао за своју супругу балерину, а транскрипција је добро познате опере „Кармен“ Жоржа Бизеа.
За диригентским пултом, четврти пут уз Војвођански симфонијски оркестар биће Микица Јевтић, стални диригент Опере Српског народног позоришта у Новом Саду.

*Продаја улазница по цени 300,00 динара у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2/ИИ) сваког радног дана од 8 до 14 часова, као и два сата пре почетка концерта на месту догађања.

Сличне вести